19 Mart tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan İBB soruşturması kapsamında belediye başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbullu belediye başkanları ve çok sayıda bürokrat tutuklandı.
Geçtiğimiz günlerde AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkulün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mandarin Otel’in sahibi Vedat Aşçı ve Divan Otelleri Genel Müdürü Murat Tomruk ifadeye çağrıldı.
Kamuoyunda çokça tanınmış iş insanlarının İBB soruşturması kapsamında ifadeye çağrılması gündem olmasının ardından AKP'nin sembol isimlerinden olan ve ayrıca eskiden partiden milletvekilliği de yapmış olan Şamil Tayyar'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Tayyar soruşturma kapsamında iş dünyasının önemli isimlerinin yanına yenilerinin de eklenmesinin beklendiğini, konuşulanlara bakılırsa sırada sürpriz isimlerin olduğunu ifade etti.
Şamil Tayyar söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Murat Tomruk. Hamdi Akın. Vedat Aşçı. İBB soruşturması kapsamında ifadesi alınan iş dünyasının bu önemli isimlerine yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Konuşulanlara bakılırsa sırada sürpriz isimler var. İş dünyası tedirgin, operasyonun dalga boyu tahmin edilemiyor. Anlaşılan, yazımı tamamlanmak üzere olan İmamoğlu iddianamesine son nokta konmadan önce ortalık biraz daha hareketlenecek gibi. Süreç bir tamamlansın genel kanaatimizi ifade ederiz. İzleyelim, görelim bakalım.
AKP’liler F klavyede F ve G harflerinin yan yana olduğunu fark edip kavgaya tutuştu!59 izlenme
Tiryakilere kötü haber: Sigara fiyatlarına dev zam!28 izlenme
Akbelen'in kalbine hançer! Ağaçların çığlığı havadan görüntülendi32 izlenme
Trafik sigortası primlerine Ocak’ta yüzde 400 zam!32 izlenme
Atamızın cesaretini anlatan ve tüyleri diken diken eden bir hikâye: Ya ölürüz ya vatan kurtulur27 izlenme
Çocuk İstismarına Alçakça Savunma! 'Rızası Vardı'134 izlenme
Almanya’da rezalet: Devlet televizyonu PKK propagandası yaptı!46 izlenme
Kimpur 175 milyon TL'lik net kâr elde etti31 izlenme