Meriç Demir Kahraman, Gezi Direnişi davasında tutuklanan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman’ın bugün sağlık kontrolüne giderken yaşadıklarına ilişkin paylaşımda bulundu. Kahraman, sosyal medya hesabından Tayfun Kahraman’ın, MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne gittiği hastanede kendisine eşlik eden kolluk kuvvetlerinin saatler süren kötü muamelesine maruz kaldığını duyurdu.
JANDARMA YALANLADI
Meriç Kahraman’ın paylaşımın ardından Jandarma Genel Komutanlığı’ndan açıklama geldi. Olayın yalanlandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“1. Çeşitli internet haber sitelerinde “Tayfun Kahraman’a hastanede kötü muamele” şeklinde haberler yer almıştır.
2. Konunun daha iyi anlaşılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla konu ile ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur.
3. Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda “Türkiye Cumhuriyeti Devletini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme” suçundan hükümlü olarak bu lunan Tayfun Kahraman 28.08.2024 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Polikliniğinde tedavisi yaptırılmak amacıyla hastaneye sevk edilmiştir.
4. Tüm sevk ve tedavi işlemleri yürürlükteki kanun, yönetmelik ve yönergelere uygun olarak yapılmıştır.
5. Muayene ve sevk faaliyeti süresince adı geçen hükümlünün kelepçesinin sıkılması ve tehdit edilmesi gibi bir olay yaşanmadığı gibi şahısla ilgili herhangi bir darp raporu da bulunmamaktadır.
6. Bahse konu haber ile ilgili olarak ortaya konulan gerçek dışı iddialar kamuoyunu yanıltmaya ve Jandarma Genel Komutanlığının itibarını olumsuz etkilemeye yöneliktir.
7. Yapılan asılsız ve maksatlı paylaşım yapanlarla ilgili olarak adli süreç başlatılacaktır.”
MERİÇ KAHRAMAN: TUTANAK VAR
Halk TV’de konuşan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman ise olayın hastane tutanaklarına geçtiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Tayfun 9. kez MS nedeniyle Cerrahpaşa’ya sev ediliyor. Bunu ilk kez yaşıyoruz. Bu hastanenin tuttuğu tutnakta da geçiyor. Tayfun talepte bulunuyor, tutanağı da var. Hastanenin sisteminin arızalı olması nedeniyle elde tutulmuş ve jandarmanın da şahit olduğu tutanak.
Tayfun defalarca canının acıdığını söyleyerek kelepçenin gevşetilmesini istiyor. Daha da sıkıyorlar. Muayeneye 4 kolluk kuvveti eşlik ediyor. Hasta mahremiyeti açısından daha önce girmiyorlardı. Bunlar hastanenin tutanağında da belgeli. Hem kollarındaki kelepçenin aşırı sıkı olmasına bağlı olarak incinmesi hem de 4 kolluk kuvvetlinin eşlik etmesi belgeli.
Yanlış beyan veya herhangi bir yalan yok ortada. 9 tane sevk esnasına böyle bir şey yaşamadık.”
Kaynak: TELE1
Üniversiteli işsiz alarmı35 izlenme
KPSS skandalında yeni gelişme: ÖSYM iddialar asılsız demişti, yayınevi soruların aynı olduğunu kabul etti!227 izlenme
Hukuk profesörü Ersan Şen, içki yasağına rest çekti: Yasaklanamaz; hodri meydan!116 izlenme
Bakan Koca'dan itiraf! 9.8 TL'lik test kitleri 32 TL'ye alınmış!88 izlenme
Artvin’de hortum, fırtına ve dolu etkili oldu! Çatılar uçtu, evler hasar gördü62 izlenme
Şırnak'taki peşmerge görüntülerine soruşturma açıldı!25 izlenme
Oytun Erbaş asgari ücret için ‘R’ yaptı! ‘Kuru fasulye de et de protein’ demişti39 izlenme
Vatandaşlara 'kuru ekmek' reva görülmüştü! AKP'li Canikli yurtdışına yapılan yardımlarla övündü!55 izlenme
Doktora ve yüksek lisans mezunları bakın nerede iş arıyor?
Sayısal Loto’da şaibe iddiası
CHP Milletvekili Cevdet Akay, Türkiye'de yakalanan uluslararası çete liderlerinin 21 metrelik listesini TBMM'de açtı
Erdoğan'ın İş Bankası takıntısında skandal adım! AKP Genel Merkezi'nde akıl almaz toplantı!