Anasayfa1
03 Aralık 2025 ( 10 izlenme )
Reklamlar

Şırnak'taki peşmerge görüntülerine soruşturma açıldı!


Eski IBKY lideri Mesut Barzani'nin Şırnak ziyaretinde gündeme gelen peşmerge görüntüleri tepki toplamıştı. İçişleri Bakanlığı o görüntülere soruşturma başlattı.


AKP sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eski Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani Şırnak ziyaretinde üniformalı korumalarının uzun namlulu silahlar taşıması, Türkiye gündemine oturmuş görüntülere tepkiler yağmıştı.

Birçok siyasetçi ve kamuoyundan görüntülere tepkiler gelirken AKP sözcüsü Çelik de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"PEŞMERGE GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Görüntülerin 'nahoş' olduğunu söyleyen Çelik, görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi. Çelik, "Bahsettiğiniz görüntü tabii ki nahoş ve olumsuz yorumlara zemin teşkil etti. Bununla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı bir soruşturma yürütüyor. Sonuç olarak sayın Barzani'nin aktif görevi yok. Tabii ki güvenliğini sağlanması gerekir Türkiye Cumhuriyeti bu kudrete sahiptir." dedi.

icilleribakanligiaciklama.png

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı, görüntüler inceleme başlatıldığını ve konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiğini söyledi.

"Cizre’de düzenlenen bir sempozyumla ilgili “koruma görüntülerinin” kamuoyuna yansımasıyla birlikte, görüntülerle ilgili inceleme başlatılmış, sonrasında da konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Avusturya maçında ikonik kurtarış yapan Mert Günok'un, 4 yıl önce Sunay Akın'la yaptığı röportajda kurtarışın perde arkasını böyle anlatmış CHP Bursa vekili Erkan Aydın karşılaştığı skandal ayrımı anlatıyor! '20 dükkân gezdim ve tek kira yardımı alan dükkân sahibi Suriyeliydi!' Kalp hastalığı ilerledi! Esila Ayık'ın tahliye talebine ret Devlet en büyük kiracı oldu: 901 milyon TL!