AKP sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Eski Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani Şırnak ziyaretinde üniformalı korumalarının uzun namlulu silahlar taşıması, Türkiye gündemine oturmuş görüntülere tepkiler yağmıştı.
Birçok siyasetçi ve kamuoyundan görüntülere tepkiler gelirken AKP sözcüsü Çelik de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Görüntülerin 'nahoş' olduğunu söyleyen Çelik, görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi. Çelik, "Bahsettiğiniz görüntü tabii ki nahoş ve olumsuz yorumlara zemin teşkil etti. Bununla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı bir soruşturma yürütüyor. Sonuç olarak sayın Barzani'nin aktif görevi yok. Tabii ki güvenliğini sağlanması gerekir Türkiye Cumhuriyeti bu kudrete sahiptir." dedi.

İçişleri Bakanlığı, görüntüler inceleme başlatıldığını ve konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiğini söyledi.
"Cizre’de düzenlenen bir sempozyumla ilgili “koruma görüntülerinin” kamuoyuna yansımasıyla birlikte, görüntülerle ilgili inceleme başlatılmış, sonrasında da konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
AKP içinde neler olmuş neler! Turhan Çömez bombayı patlattı! "Ülkeyi terk etmeye hazırlanıyorlar"46 izlenme
Ümit Özdağ, Beyazıt Öztürk için attığı tweeti dakikalar sonra kaldırdı!44 izlenme
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde 'Mühürsüz diplomalar da geçerli olacak mı?' pankartına müdahale !116 izlenme
Şarkıcı Gülşen'e soruşturma!39 izlenme
'Fethullah öldürüldü, sağ değil. Şu anda New Jersey yahudi mezarlığında !'1200 izlenme
İETT’de dolu kadrolara atama yapılmış!141 izlenme
İzleyince memleketin neden bu hale geldiğini çok daha iyi anlayacaksınız!142 izlenme
270 milyon Euro kredi böyle battı!260 izlenme
Şimşek'in 'enflasyon düşüyor' açıklamasına sert tepki: 'Halkın gerçeği' dedi tek tek açıkladı
İBB'nin rakibi, eski İBB çalışanı ve AKP yöneticisi çıktı!
Emekli zammında en net rakamı Özgür Erdursun verdi: İşte en düşük emekli maaşı
İliç faciasında hayatını kaybeden işçinin eşine 'sus' parası teklif etmişler!