İktidar partisinde, İş Bankası’ndaki CHP tarafından temsil edilen Atatürk hisselerinin hazineye devri için çalışmalar sürüyor.
Yeni Çağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; devrin gerçekleşmesine yönelik çalışmalar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında parti genel merkezinde oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştiriliyor.
Hisselerin devrinin hukuki bir zemine oturtulması için değerlendirmelerin yapıldığı komisyonun dün gerçekleşen toplantısında, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in de yer aldığı öğrenildi. AKP Genel Merkezi’ndeki toplantıya katılan SPK ve BDDK başkanlarının yapılacak düzenlemenin içeriği ile ilgili görüşlerini bildirdiği kaydedildi.
Öte yandan AKP’nin hisselerin devri için yasal düzenlemenin yanında algı oluşturmak için de çalışmalar yaptığı belirtildi. Öngörülen algı çalışmasına göre, CHP’nin İş Bankası’ndaki Atatürk’e ait hisselerin karını Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na aktarmada sorun çıkardığı ve hisselerin hazineye devri durumunda kar miktarının daha düzenli bir şekilde aktarılacağı söylemi işlenecek.
Sedat Peker'in yayınlattığı iddia edilen müstehcen görüntüler sonrası Levent Kırca'nın skeci izlenme rekoru kırıyor!135 izlenme
Kamu müteahhitleri 500 bin konut projesine soğuk bakıyor: “Firmalar batarken TOKİ başarılı olamaz”50 izlenme
Cumhurbaşkanlığı müze kalmasını istemiş!73 izlenme
Benzine zam, motorine indirim geliyor78 izlenme
Ali Babacan nerede görüldü?82 izlenme
Araştırma şirketi Erdoğan-Kılıçdaroğlu anketinin sonucunu açıkladı: Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın 5 puan önünde47 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç: "Atatürk karşıtlığı doğrudan doğruya İslam karşıtlığıdır"31 izlenme
Öcalan'ın çağrısının ardından SDG ve YPG'den ilk açıklama35 izlenme