Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya’nın Alanya ilçesinde Süleymancılara ait bir yurtta 10 çocuğa cinsel istismarda bulunulması haberinin ardından açıklama yaptı.
Bakanlığın açıklamasında haberde yer alan görüntülere erişim engeli getirildiği ve yurdun kapatıldığı ifade edildi.
Açıklama şu şekilde:
“Bugün bazı basın yayın organlarında “Süleymancıların yurdunda çocukların istismarının üstü örtülmeye çalışılmış” başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yayınlanması gereği duyulmuştur.
Bakanlık olarak dava süreci devam eden olayı ilk andan itibaren yakından takip ediyoruz.
Söz konusu yurt, olayın meydana gelmesinin ardından kapatılmış, Bakanlığımızın suç duyurusunun hemen ardından şüpheli şahıs tutuklanmıştır.
Diğer yandan Bakanlığımız dava konusu olay ile ilgili mağdur çocukların darp edildiğini gösteren görüntülerin kullanıldığı haberlere yönelik çeşitli zamanlarda erişim engellenmesi talebinde bulunmuş, taleplerimiz kabul edilmiştir.
Erişim engeli, görüntülerin çocukların üstün yararı ile fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkilemesini engellemek amacıyla talep edilmiştir.
Tutuklu olarak yargılanan sanığın en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak müdahil olduğumuz dava sürecinin takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”
Tele1
Hak arayışındaki KFC ve Pizza Hut işçilerinden siyasilere tepki: "Bizi bugün yalnız bırakan siyasetçileri, yarın sandıkta biz de yüzüstü bırakacağız"23 izlenme
Yakınlarını depremde kaybeden CHP'li vekil yetkililere seslendi: "Bize ceset torbası gönderin"41 izlenme
TRT'de tepki çeken yayın! Bir tarafta can pazarı, diğer tarafta AKP kongresinde türkü sesleri!65 izlenme
Merkez Bankası'nın net rezervi 20 günde 9,2 milyar dolar azaldı!98 izlenme
Genco Erkal'dan AKP'ye sert tepki! "Utanmadan, çünkü çaldınız diyorlar!"97 izlenme
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 3 ayda 5 binden fazla teşvik!27 izlenme
1 şirket 3 personel 17.2 milyon liralık harcama28 izlenme
Mansur Yavaş "Bu olayın arkasında iki kişi var"121 izlenme
Doç. Dr. Bolgün uyardı: "Daha dibe gidiyoruz"
Can Ataklı, TRT'ye atanan ve daha önce yazlık sarayı 15 Temmuz'la savunmaya çalışan Hilal Kaplan'a böyle tepki göstermişti! 'Nohut kadar beyni yok!'
Çalışmayı bıraktı ama ballı maaşı bırakmıyor
Milletin parasıyla bedelli askerlik yapan üç vekil hakkında flaş gelişme!