28 Şubat davasında, Yargıtay'ın müebbet hapis cezasını onamasıyla aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da bulunduğu 13 isim tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bununla birlikte, 80 yaşın üzerindeki emekli generallerin cezaevine gönderilmesi tepki çekti. Hapse konulan emekli generaller için ise “Cumhurbaşkanı affı” gündeme getirildi.
Yeni Akit gazetesi, “Cumhurbaşkanı affı” tartışmaları üzerine, bugünkü manşetinde üstü kapalı olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.
"Darbeciyi affedeni millet affetmez" başlıklı haberde, 28 Şubat darbecileri, 24 yıl sonra adaletle tanışarak cezaevine girerken, zindanda daha bir hafta bile geçirmeden af ve tahliye gündemi oluştururken, hukukçular, darbecileri affedeni milletin affetmeyeceğini hatırlattılar" ifadeleri kullanıldı.
Yeni Akit'in haberinde 28 Şubat davasındaki af tartışmaları hakkında hukukçuların görüşlerine yer verildi.
Haberde manşete taşınan cümleyi de kullanan İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Başkanı Ali Akbaş'ın ifadeleri şöyle oldu:
Bu tahliye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı töhmet altında bırakır. İktidarı boyunca darbeciyle, statükocuyla, dinimanmillet düşmanlarıyla çarpışan Tayyip Erdoğan’ı ‘darbeciyi affetti’ denilerek milletin gözünden düşürmek istiyorlar. Cumhurbaşkanımız bu milletin göz bebeğidir. Darbeciyi affedeni ise millet affetmez. Müslümanların iktidar sürecini azaltmaya çalışan bu şer odaklarının tezgahlarına gelinmemelidir.
İşte o manşet:

https://www.krttv.com.tr/gundem/yandasgazetecumhurbaskanierdoganitehditettih90743.html
19 kişilik temizlikçi alımına 17 bin işsiz başvurdu!49 izlenme
Fişleme skandalında olay yaratacak iddia: AKP’nin başkan adayı direnen savcıları sürdürdü79 izlenme
Ankara'da hissedilen bir deprem meydana geldi32 izlenme
Özelleştirmeden sonra ‘faaliyet dışı gelir’ oyunu: Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nde 5 milyon dolar buhar olmuş14 izlenme
Bülent Arınç FETÖ ile bir araya gelmeyen siyasi lideri açıkladı!98 izlenme
Milat yazarından skandal Atatürk paylaşımı: 'Soyadı Erdoğan'a verilsin'17 izlenme
Diş ve diş eti bakımı nasıl yapılmalıdır?24 izlenme
AKP'de sahte evrak skandalı!82 izlenme
Avukatı Sağlık Bakanı Memişoğlu'nu kurtarma peşinde: 112 sorusunu sordurmadı
Oytun Erbaş'ın asgari ücret sözlerine Kübra Par ve Ece Üner tepki gösterdi: "O göbeği 1200 kalori yiyerek mi yaptı. "Saçmalama cerrahım"
Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde Rus ordusuna ait askeri üste yangın!
'Rekor kırıldı' denilen ihracatta iade krizi!