Milliyet‘te yer alan habere göre, Mayıs ayında Pakdemirli çiftinin dördüncü oğulları özel bir hastanede dünyaya gelmişti. Doğum masraflarıyla ilgili Pakdemirli’ye çıkarılan “fark” faturası ise, yeni sistemde Meclis ile bağlantıları olmayan bakanların ve aile fertlerinin tedavi masraflarının hangi kurumca karşılanacağına ilişkin “mevzuatta boşluk” olduğunu ortaya koydu.
Masrafların hangi kurumca karşılanacağı belli olmadığı için Pakdemirli’nin masrafları kendi cebinden ödediği öğrenilirken, yaşanan gelişmenin ardından bu tip durumlarda cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar ile aile fertlerinin sağlık harcamalarının Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacağının netleştirilmesine karar verildi.
Bu doğrultuda “Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Bakanların Ödenek ve Yollukları ile Temsil Ödenekleri Hakkında Kanun”a, torba teklifle “Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanları ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri TBMM üyelerinin tabi oldukları hükümler ve esaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenir” maddesi eklendi.
https://gazetemanifesto.com/2019/cumhurbaskanligindannatoyaturkiyeninendiseleriniciddiyealin315864/
İtirazlar sonucunda HÜDA-PAR kazandığı vekilliği kaybetti, İYİ Parti 2. vekili çıkardı!61 izlenme
Minguzzi ailesini tehdit eden şahsın ifadesi ortaya çıktı! Bu nasıl bir savunma?38 izlenme
Ankara'da esnaf ve yeğeni Yunus ekibi tarafından tekme tokat dövüldü!100 izlenme
Gülbin Tosun, Mansur Yavaş yüzünden mi kovuldu? Küfürlü mesajları ortaya çıktı!61 izlenme
‘Filistin’deki dehşet hayal edilemeyecek boyutlarda’39 izlenme
MHP, AKP’den devralmıştı, uçan kuşa borcu var!114 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin’e bir kötü haber daha! Kaftancıoğlu'ndan sonra o il başkanı da reddetti24 izlenme
Daha millete zam gelmeden AKP'li vekil milletten zam istedi! "Çok iyi para ama yetmiyor"47 izlenme
Türkiye şehitlerine ağlarken, MHP’nin seviyesiz Akşener kampanyasına tepki yağdı!
Türkiye, Kıbrıs'a 6 adet F-16 konuşlandıracak
Halkevleri’nin 'kamu yararına dernek' statüsü kaldırıldı!
Ekonomik açıdan zor durumda olan Bangladeş'te elektrik tasarrufu için okul ve çalışma saatleri azaltıldı.