Özelleştirilmesi için alay statüsünden çıkarılıp askeri fabrikaya dönüştürülen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nda çalışan yüzlerce işçi, fabrikanın Katar ortaklı bir şirkete devredilmesinin ülke güvenliğini tehlikeye düşüreceği yolundaki uyarılarının dikkate alınmaması üzerine fabrikadan ayrılma kararı aldı. Fabrikada çalışan 695 işçiden 605'inin, Katar ortaklı şirkete devredilecek fabrikada çalışamayacaklarını belirterek devletin elindeki başka fabrikalara tayin talebinde bulundukları öğrenildi. İşçilerin büyük bölümünün tayin dilekçelerine, “Burada edinmiş olduğum bilgi birikimimi Katar ortaklı özel bir şirketle paylaşmak istemediğim için Milli Savunma Bakanlığ'ının başka bir fabrikasına tayinimi talep ediyorum” yazdıkları ifade edildi.
VEBALİNİ ALAMAYIZ
Harbİş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, Katar ortaklı firmaya devredilmiş bir askeri fabrikada çalışmamak için tayin isteyen işçilerin, tayin gerekçelerini iş sözleşmenin, olağanüstü durumdan kaynaklı tayin hakkını düzenleyen 37'nci maddesine dayandırdıklarını bildirdi. Yavuz, tayin dilekçesi vermeyen yaklaşık 90 işçinin ise genelde emekliliği dolan ya da emekliliğine kısa süre kalan personelden oluştuğuna dikkat çekti. Bugüne kadar Türk ordusuna hizmet vermiş işçiler olarak ülke güvenliğinin Katarlıların eline bırakılmasına katkı veremeyeceklerini belirten Yaşar Yavuz, “Daha ihale şartnamesi hazırlanmadan, ilan verilmeden, ihalesi yapılmadan fabrikamızı Katarlı şirkete devrettiklerini söylüyorlar. Bu anlayışa karşı haklarımızı nasıl koruyacağız? Türk ordusunun malını Katar'a satıyorlar. Ordu malı, vatan meselesidir. Bunun parçası olamayız. Bu işin vebalini alamayız. Bu nedenle tayinlerimizi istedik” dedi.
Tamamı tank ve diğer zırhlı araçlar konusunda deneyimli olan işçilerin ayrılmasının, fabrikayı mevcut teknik personelle işletmeyi planlayan BMC firmasını da zora düşürebileceği ifade edildi.
Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı düzenlenen eyleme CHP milletvekilleri Engin Özkoç, Fikri Sağlar, Deniz Yavuzyılmaz, Ünal Demirtaş ve Haydar Akar ile İYİ Parti milletvekili Ümit Dikbayır katıldı.
Belediyenin gözde bürokratının el öpme fotoğrafı ortaya çıktı! O isim bakın kim çıktı!149 izlenme
Liselilerden 15 Temmuz propagandasına bir tepki daha 'Düne kadar ortaktınız !'1674 izlenme
Cübbeli Ahmet'in uzay yorumu yeniden gündem oldu: "Manyak manyak işler. Masrafa değmez yahu. Ver bana 100 bin dolar hepsini söyleyeyim"35 izlenme
İstanbul'un yeni havalimanında bir kaza daha!113 izlenme
Kosova’da elektrik zamlarını protesto eden muhalifler Enerji Düzenleme Kurumu’nun ofisini bastı! Nihat Özdemir'e ait dağıtım şirketi Limak protesto edildi!50 izlenme
Emekliye 5 bin lira ikramiye Meclis'e geliyor! İşte hesaplara yatacağı tarih32 izlenme
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar 'Bu tarikatlar artık milleti, hükümeti denetliyor. Hangi Milli Eğitim bakanı bunları denetleyecek ?'184 izlenme
AKP’li eski belediye başkanı ve eşine 'görevi kötüye kullanma' suçundan 5’er yıl hapis!365 izlenme
Keşan'ın Yenimacır köyünde kadınlar, İmamoğlu kazanınca bütün köye çörek yapıp dağıttı
Yılmaz Özdil'den Devlet Bahçeli'ye 'Git Baba tutan mı var !'
Lübnan'daki tahliye operasyonuna gölge düşüren iddia: Suriyeliler de taşındı mı?
Türkiye'nin kredi notu Tanzanya seviyesine düştü!