CHP Milletvekili Mahmut Tanal 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen ve plakasının yerine "POLİS" yazılı kartonlar yapıştırılan iki otobüsün görüntüsünü X hesabından paylaşmıştı.
Tanal görsellerle birlikte yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketlemişti.
Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Kiralık araçlara EDS'den cezai işlem yapılmaması için görevli personel tarafından plakaların kapatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Güvenlik hizmetlerimizin etkin ve kesintisiz bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla bazı toplumsal konulardaki güvenlik ihtiyacı nedeniyle kimi zaman geçici olarak kiralık araçlar temin edilmektedir.
Görüntülerde yer alan ve plakasına 'polis' ibaresi eklenmiş olan otobüsler de bu kapsamda geçici olarak görevlendirilen kiralık araçlardır.
Bu kiralık araçların EDS sisteminden cezai işlem yapılmaması için görevli personel tarafından plakaların kapatılması ve plaka yerine 'polis' ibaresinin yazıldığı anlaşılmıştır.
Bu uygulama kesinlikle teşkilatımızın kurumsal kimliğiyle bağdaşmamakta ve tarafımızca da böyle bir uygulama yapılmamaktadır. Söz konusu görüntülerle ilgili inceleme başlatılmıştır"
Sözcü
Bir zamanlar Ülker'in ortağıydı! Çikolata devi iflasla karşı karşıya16 izlenme
Bartın’da MHP’li belediyeden Ata’ya büyük saygısızlık!203 izlenme
THK Genel Başkanı Nogaylaroğlu yediği kebapları, içtiği kahveleri kuruma ödetmiş!127 izlenme
Özgür Özel'den çarpıcı Mehmet Şimşek iddiası21 izlenme
Meclis'e gelmeyecek! Kredi kartı limit vergisi defteri kapandı28 izlenme
Çalışma Bakanlığı, 2023 yılı için asgari ücretin belirlenmesi için araştırma başlatıyor.28 izlenme
Korkutucu uyarı: Aşı yaptırmayanlar tecrite maruz kalabilir37 izlenme
İran'ın İsrail'e karşılık vereceği iddia ediliyor!25 izlenme
Akın akın geliyorlar! Mülteciler bu kez boruların arasından çıktı
Bakan Koca yeni corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 353.426’ya, can kaybı 9.513’e yükseldi!
AKP'liler İngiliz basınına dert yandı: "Kötüden daha kötüye gidiyor"
Naci Ağbal'ın görevden alınmasına bomba değerlendirme! "Sorun Erdoğan'ın kendisidir"