İşçileri temsilden Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan bulunan TÜRKİŞ’in katılmadığı son toplantıda işveren ve hükümet temsilcileri asgari ücreti 22 bin 104 lira olarak belirleyip duyurmuştu.
Başta TÜRKİŞ olmak üzere sendikalardan ve siyasi isimlerden belirlenen asgari ücrete büyük tepki gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin ilan edilmesinin ardından AKP Grup toplantısında yaptığı açıklamada asgari ücretin içine sindiğini dile getirmişti.
Ancak kamuoyunda belirlenen asgari ücrete karşı büyük bir memnuniyetsizlik oluştu. AKP’nin girdiği kongreler sürecinde de parti teşkilatlarından gelen tepkilerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında değişikliğe giderek katıldığı AKP Bursa İl Kongresinde belirlenen asgari ücretin içine sinmediğini ifade ederek, enflasyon planlarında bir sapma olması durumunda asgari ücreti yeniden değerlendirebileceklerini söyledi.
ANKA Ekonomi Editörü Zülfikar Doğan, bu gelişmelerin ardından ekonomi ve siyaset kulislerinde konuşulan konuyu kaleme aldı.
![]()
Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarındaki bu değişimin ardında olası bir erken seçim ve asgari ücrete yapılacak ara zam iddialarının olduğunu ifade etti.
Zülfikar Doğan’ın yazısının ilgili kısım şu şekilde:
“Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, AKP grubunda MB’nin 2025 enflasyon hedefinin (yüzde 21) üstünde artırılan asgari ücretin ‘içine sindiğini’ söyledi. Ancak il kongrelerinde sahadaki kitlesel hoşnutsuzluğu görünce bu kez AKP Bursa İl Kongresinde yeni asgari ücretin ‘içine sinmediğini’ ifade etti. İşverenlerin daha fazla ücret verebileceğini, enflasyonda bir sapma olursa asgari ücreti yeniden değerlendireceklerini vurguladı.
Türkİş aralık ayı açlık sınırını 21 bin 83 TL, yoksulluk sınırını 68 bin 675 TL olarak duyurdu. Dolayısıyla Erdoğan’ın olası bir erken seçimi kazanacağına inanması halinde, şubatta açlık sınırının altında kalacak asgari ücreti haziranda tekrar artırmayı gündeme alabileceği siyaset ve ekonomi kulislerinde dile getiriliyor.”
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
Bahçeli'yi utandıracak görüntüler, tabi utanırsa ! 'AKP silah kaçakçılarının aparatı haline gelmiştir !'518 izlenme
İliç'teki maden faciasında Kanadalı mühendisin ifadeleri ortaya çıktı35 izlenme
Süleymancıların yurdunda 11 yaşındaki çocuk imamın tecavüzüne uğradı!42 izlenme
Cengiz Er:"Veyis Ateş'ten sonra sırada Ersoy Dede var"64 izlenme
İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adayı' olarak ilk mesaj24 izlenme
İBB soruşturmasında flaş gelişme! İki CHP'li vekil de dahil edildi25 izlenme
Zeydan Karalar, hakkındaki iddialara madde madde yanıt verdi22 izlenme
AKP Aydın Milletvekili Bekir Erim, vakıf arazisi ve ilçe kütüphane binasının satışını reddeden kaymakamı sürdürdüğünü itiraf etti !122 izlenme
Ramazan’da tatile çıkan vatandaşlara ‘şerefsizler’ diyen müftü terfi etti!
İşsizlik rakamları açıklandı, işsizlik azalmış!
Bir litresi bile lüks oldu: İşte fiyatların geldiği uçuk seviye
Konak meydanı tanınmaz halde! İzmir'in en güzel yerinde kaçak sığınmacılar denize böyle girdi