İşçileri temsilden Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan bulunan TÜRKİŞ’in katılmadığı son toplantıda işveren ve hükümet temsilcileri asgari ücreti 22 bin 104 lira olarak belirleyip duyurmuştu.
Başta TÜRKİŞ olmak üzere sendikalardan ve siyasi isimlerden belirlenen asgari ücrete büyük tepki gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin ilan edilmesinin ardından AKP Grup toplantısında yaptığı açıklamada asgari ücretin içine sindiğini dile getirmişti.
Ancak kamuoyunda belirlenen asgari ücrete karşı büyük bir memnuniyetsizlik oluştu. AKP’nin girdiği kongreler sürecinde de parti teşkilatlarından gelen tepkilerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında değişikliğe giderek katıldığı AKP Bursa İl Kongresinde belirlenen asgari ücretin içine sinmediğini ifade ederek, enflasyon planlarında bir sapma olması durumunda asgari ücreti yeniden değerlendirebileceklerini söyledi.
ANKA Ekonomi Editörü Zülfikar Doğan, bu gelişmelerin ardından ekonomi ve siyaset kulislerinde konuşulan konuyu kaleme aldı.
![]()
Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarındaki bu değişimin ardında olası bir erken seçim ve asgari ücrete yapılacak ara zam iddialarının olduğunu ifade etti.
Zülfikar Doğan’ın yazısının ilgili kısım şu şekilde:
“Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, AKP grubunda MB’nin 2025 enflasyon hedefinin (yüzde 21) üstünde artırılan asgari ücretin ‘içine sindiğini’ söyledi. Ancak il kongrelerinde sahadaki kitlesel hoşnutsuzluğu görünce bu kez AKP Bursa İl Kongresinde yeni asgari ücretin ‘içine sinmediğini’ ifade etti. İşverenlerin daha fazla ücret verebileceğini, enflasyonda bir sapma olursa asgari ücreti yeniden değerlendireceklerini vurguladı.
Türkİş aralık ayı açlık sınırını 21 bin 83 TL, yoksulluk sınırını 68 bin 675 TL olarak duyurdu. Dolayısıyla Erdoğan’ın olası bir erken seçimi kazanacağına inanması halinde, şubatta açlık sınırının altında kalacak asgari ücreti haziranda tekrar artırmayı gündeme alabileceği siyaset ve ekonomi kulislerinde dile getiriliyor.”
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
Soylu'nun 'Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi var' çıkışının ardından bomba iddia!75 izlenme
Fakirsen müftü nikâhı!100 izlenme
Muharrem İnce’den Anıtkabir’de Atatürk’e dua313 izlenme
Savaştaki İran'ı tezgâhta 4'e katladık22 izlenme
Bilecik Osmaneli Belediye Başkanı'ndan orman işçilerine büyük vicdansızlık: "Korkup kaçtılar"35 izlenme
Gasp edip dereye attılar, serbest kaldılar!70 izlenme
Ordu'da "Yeşil Alan Nöbetine" gece baskını: ORÇEV’in çadırı kaldırıldı, yaşam savunucuları belediyeyi protesto etti18 izlenme
Dehşete düşüren iddia: Uygur İlim Marifet Vakfı’nda 7 çocuğa cinsel istismar!36 izlenme
Melih Gökçek'e ikinci şok! Vatandaşlar, 'Ben Melih, parsel parsel' pankartı astı
Hakkında onca şikâyet var ama RTÜK, damadın ağabeyinin kanalına dokunmuyor!
Merkeze ödünç rezerv uyarısı! ‘Ödünç rezervlerin kullanılması daha çok zarar verebilir’
YSK kararı öncesi, AKP'den tartışma yaratacak hamle!