CHP, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Çiftçi Mitingi düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in miting alanına girmesiyle ürettikleri domates ve patlıcanları yere döken üreticiler, Özel’e sorunlarını anlattı. Çiftçi Mitingi’nin düzenlendiği alanın girişindeki traktörlerin üzerinde “Bankadan satılık traktör” yazıları yer aldı. CHP Genel Başkanı Özel’in miting alanına girişi sırasında üzerinde “Çiftçi öldü, ruhuna fatiha” yazılı tabut taşındı.
Özgür Özel’e dert yanan çiftçiler, “Bu domates tarlada 1 lira. Domatesi sıkıp suyunu çıkardılar. Aynı bizim de suyumuzu çıkardılar. Patlıcanı böldüler, çiftçiyi de böldüler. Türkiye’yi de bitirdiler. Ben 34 yaşındayım, 10 senelik çiftçiyim. Çiftçilik hayatım bitti. Bu hükümetin politikası yüzünden ilaç, gübre, tohum, elektrik, su parası her şey pahalı. Artık çiftçilik yapamıyoruz, ziraat odası yok. Ziraat Odası bizim yanımızda değil, boşu boşuna aidat ödüyoruz. Allah razı olsun başımızda siz varsınız. Bizim babamız olarak siz geldiniz. Bir Allah’a güveniyoruz, bir de size güveniyoruz. 2-3 lira maliyeti var, markette 20-30 lira. Hayvanlarımız vardı, hayvanları sattık. Ortak patlıcan diktik, 300 bin lira zararla sezonu kapattık. İkimiz de bu sene çiftçiliği bırakıyoruz. Bu hükümetle çiftçilik yapılmaz. Fabrikaya girmek istiyoruz. Çiftçilikten bu hükümet yüzünden soğuduk. Traktörlere tekerlek alamıyoruz, traktörler hacizden bağlı. Traktörü 2017’de 17 bin liraya aldım şimdi tekerleğin lastiğini 25 bin liraya alamıyorum. Bizi kurtaracak olan siz varsınız, seçimi hızlandıralım. Hayvancılık öldü, kan ağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çiftçileri dinleyen Özel ise “Çiftçiler, köylüler ayaklandı ya bu çok kıymetli bir şey. İnşallah, siz böyle sesinizi duyurdukça… Siz yürüyün ben de sizinle yürürüm” dedi.
Kaynak: ANKA
Tele1
Vatandaşlar zamlar yüzünden perişan olurken bari dalga geçmeyin!
Eylem Tok ve oğlunun sahte pasaportla nereye kaçmaya çalıştıkları ortaya çıktı
AKP’li eski vekilden partisine emekli resti: "Sandıkta Hiroşima etkisi yapar"
Ünlü İngiliz futbolcu Jack Grealish, Türk modele kancayı taktı
Narin’in abisi Baran Güran ilk kez konuştu! Annesi ve kardeşi hakkındaki paylaşımı tepki çekmişti
İzmir'de kahvehaneci tepkisi: Kökten kapatın siz de rahat edin biz de
Kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti belli oldu: Kara delik büyüyor!
Araç kiralama devi konkordato ilan etti!
'Numan Kurtulmuş'un Erdoğan hakkında söylediklerini açıklarsam başı derde girer'
'Cumhuriyet savcısı, kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı' iddiası!
Son yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar! Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Ocak anketi yayınladı
Merkez Bankası'nın bu hafta faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor
Hulki Cevizoğlu '99 depreminde Ecevit bölgeye gidemedi' dedi, yalanı böyle ortaya çıktı!
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy çok net uyardı: "O ilçe fay hattı üzerine kurulmuş; aman dikkat!"