İstanbul Güngören'de 'yan baktın' diyen 15 yaşındaki E.Ç. tarafından bıçaklanarak katledilen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan ile ilgili sosyal medyada tehdit içerikli provokatif paylaşım yapan şahıslar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin soruşturma kapsamındaki çalışmaları devam ediyor.
T24'teki habere göre, yürütülen çalışmalar kapsamında 2 şüphelinin Adana'dan provokatif içerikli paylaşım yaptıkları tespit edildi. 2 şüpheli de gözaltına alındı. Ekipler, yine il dışından olduğu tespit edilen 1 şüpheliyi daha yakaladı. Böylece soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 3'e yükselmiş oldu.
Adana'da yakalanan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri, uzaktan bağlantı sağlayan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alınan şüpheliler, Sulh Ceza Hakimliği2ne sevk edildi.
Hakimlik, 1 kişinin tutuklanmasına, bir kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.
Gözaltındaki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Güngören'de Mehmet Nesih Özmen Mahallesi'nde bir baklavacı önünde, 14 Ocak'ta, birbirini daha önceden tanımayan Atlas Çağlayan ve E.Ç. (15) arasında "yan baktın" tartışması nedeniyle kavga çıkmıştı.
Kavgada E.Ç, "sustalı" diye tabir edilen bıçakla Atlas Çağlayan'ı yaralamış, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çağlayan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Polis ekipleri, E.Ç. ve arkadaşlarını, olayda kullanılan bıçakla yakalayarak ifadelerini almak üzere emniyete götürmüştü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 yaşından küçük şüpheli E.Ç, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.
Atlas'ın annesi Gülhan Ünlü'yü tehdit eden 6 şüpheli yakalanmış, 3'ü emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış. Şüphelilerden A.E, Y.T ile S.T. ise çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.
Merkez Bankası’nın değerleme hesabı Hazine’ye aktarılıyor iddiası!88 izlenme
Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin MS hastalığına karşı geliştirdiği aşı başarılı sonuç verdi47 izlenme
Soylu’dan deprem açıklaması: Antakya’nın yarısı, Kahramanmaraş’ın dörtte biri…37 izlenme
İBB'nin israfını belgeleyen el ilanları cumhurbaşkanına hakaret sayıldı!588 izlenme
Türkiye’nin dev şirketi Baykar iflasın pençesinde51 izlenme
İşte yurt dışı çıkış harcı zammının bahanesi27 izlenme
Sektörün en önemli ismi TÜSEDAD Başkanı tarih verdi: "Et fiyatlarına rekor zam geliyor. Bunlar daha iyi günlerimiz"32 izlenme
Demir Kubbe krizi: İsrail roketleri durduramıyor35 izlenme
AKP Ordu milletvekili adayının skandal paylaşımları ortaya çıktı: Anıtkabir ve İsmet İnönü’ye ağza alınmayacak hakaretler etmiş!
DİK-AR: Gerçek işsiz sayısı 5.7 milyon, gerçek işsizlik yüzde 16.6
Depremde 42 kişiye mezar olmuştu: Adli kontrol şartı verilen şüphelinin imza bile atmadığı ortaya çıktı, mahkeme topu PTT’ye attı
Çalışanlar maskelerini böyle alacak