Türkiye’de vatandaşın ekonomik sorunların yanında bir de Suriyelisi, Afganı, Pakistanlısıyla uğraştığı yetmiyormuş gibi Taksim’de ilginç bir olay yaşandı.
İstanbul Taksim’de bir grup Suriyelinin Suriye sloganları atarak taşkınlık yaptığını gören Türk gençleri "Burası Türkiye" diyerek Suriyeli gruba engel olmak istedi.
Bugün o Türk gençlerinin gözaltına alındığı öğrenildi.
İki genç kollarından kelepçelenerek ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Gençlerin akıbetine ilişkin henüz bir bilgiye ulaşılamazken, resmen provokatif slogan atan ve Taksim meydanının ortasında taşkınlık yapan Suriyelilere yönelik herhangi bir işlem yapılmaması tepkilere neden oldu.
"Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya" sözleri kulaklarda yankılandı…
NE OLMUŞTU?
Taksim'de kaydedilen bir video kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bahsi geçen videoda Taksim'de "Suriye Suriye" sloganlarıyla kutlama yapan Suriyelilerin arasına dalan bir Türk vatandaşı "Burası Türkiye, dağılın" diye bağırdı.
Türk gencinin söz konusu videoda "Hayırdır oğlum. Ananız, bacınız, karınız, kızınız yok mu lan? Türkler neredesiniz oğlum? İnceldiği yerden kopar. Burası Türkiye. Suriye yok, Irak yok" dediği duyuluyor.
Yeniçağ
Butlan yönetiminden iki ihraç kararı daha
Deprem bağışlarının nereye harcandığı belli oldu
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yanıt bekleyen sorular: Avrupa'nın kapıdan sokmadığı ürünleri biz mi yiyoruz?
İlk kez Bahçeli gündeme getirmişti: İktidar ortağından umut hakkı talebine zehir zemberek sözler
‘Namussuz virüsün beklediği tek bir ortam; ulusal bayram kutlamaları!’
Sigaraya 5 lira zam!
Sadettin Tantan, Sedat Peker'in bilgi kaynağını canlı yayında açıkladı!
İmamoğlu adliyeye götürülürken 'araç arızalandı denilerek' döndürüldü! SEGBİS'le katıldı
Oğuzhan Uğur, Kılıçdaroğlu yayınındaki trol saldırısına dair yeni video paylaştı: 'Yine saf saf açıklama yapmışım'
AKP’li vekilin "Erdoğan ikinci Atatürk’tür" sözlerine tepki yağdı!
İtalya Başbakanı Meloni neden Erdoğan'ın ayağına geldi? Kapalıçarşı süslü göçmen planı
Şafak baskınının ardından MHP'den 'ünlüler' mesajı
Aday tanıtım toplantısında adı okunmamıştı: İşte Lütfü Savaş olayının perde arkası
Kanal İstanbul rantı Emlak Konut raporunda: 15 ayda 5 bin 98 konut satıldı