AKP Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Cumhuriyet’in 100. yılı için yapılacak etkinliklerin yetersiz olduğu yönündeki eleştirilere yanıt verdi.
Meclis’te düzenlediği basın toplantısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyet’in kurucusu isimsiz kahramanları anarak başlayan Yayman, Atatürk’ün koyduğu hedefleri hayata geçiren liderin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürdü.
Yayman “Atatürk bugün yaşasaydı ben iddia ediyorum ki o da Cumhurbaşkanı’mızın yanında yer alırdı, onun politikalarını benimserdi. Cumhuriyetimizi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur, onu muasır medeniyetler seviyesi düzeyine çıkartan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan, ikinci Atatürk’tür ve Türkiye’nin 2053 hedeflerine, 2071 hedeflerine varması için her geçen gün daha fazla çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kamuoyunda “AKP’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel çok program yapmadığına” yönelik iddialar olduğunu kaydeden Yayman, “Biz, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i sizlerin istismarına asla bırakmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimiz; bir partinin, bir zümrenin, bir sınıfın tekelinde değildir. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimiz; 85 milyonun ortak değeridir ve bu konular siyaset üstü konulardır. Cumhuriyetimizin 100. yılına öylesine büyük bir değer veriyoruz ki hem parti programımızda hem seçim beyannamemizde 100. yıla en fazla referans veren, vurgu yapan parti AK Parti’dir, Cumhur İttifakı’dır. Dolayısıyla bu iddialar temelsiz ve asılsız iddialardır” dedi.
Hüseyin Yayman, Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir isim verdiklerini ve “Yüzüncü yıl, Türkiye Yüzyılı olacaktır” dediklerini belirterek, Türkiye’nin gelecek hedeflerine çok daha emin, kararlı adımlarla ilerleyeceğini söyledi. “Ben, Cumhuriyetimizle, onun değerleriyle gurur duyuyorum çünkü benim hikayem Cumhuriyet’in çocuklarının hikayesidir” diyen Yayman, Cumhuriyet’in kimsesizlerin kimsesi olduğunu dile getirdi.
AKP’li vekilin sözlerine sosyal medyada tepki yağdı.
Bir kullanıcı benzetmeye “Lütfen Atatürk’ü kimseyle karşılaştırma cesareti göstermeyin” diye tepki gösterirken, başka bir kullanıcı “Dalkavukluğunuzu Atatürk’e bulaştırmadan yapınız!” diye yazdı.




Tele1
Cumhuriyet'in 100. yılında Türk kadının zaferi! A Milli Kadın Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonluğu'nun geldiği an...39 izlenme
Avukat Rezan Epözdemir tahliye edildi8 izlenme
Muharrem İnce Babala TV çekimlerinde gençleri azarladı!57 izlenme
Yurttan işsizlik, terörle mücadele ve adalet eylemleri116 izlenme
Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm veriyor!55 izlenme
Muhabiri, referandum sorusuna verdikleri cevaplarla şaşkına döndürdüler !765 izlenme
Sosyal medya Tuncay Mollaveisoğlu’nun Tuğçe Kazaz’a yanıtını konuşuyor295 izlenme
AİHM, AOÇ için devreye girdi: "Müzakere süreci başlasın"33 izlenme