Home
28 Mart 2020 ( 122 izlenme )
Reklamlar

Suriyeli paralı asker "Libya'ya Türkiye tarafından getirildik!"


Libya'da bulunan Suriyeli bir paralı asker, esir düştüğü Hafter kuvvetleri mensubuna Türkiye tarafından ülkeye getiriliş sürecini anlattı.


Libya'da General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, esir aldıkları bir Suriyeli paralı askerin görüntülerini paylaştı.

İbrahim Muhammed Derviş adlı paralı asker, Libya'ya Türkiye'den ticari bir uçakla geldiğini ve kendisini ülkeye bizzat Türkiye'nin getirdiğini söyledi.

Suriye'de bir dönem El Nusra üyesi olduğunu söyleyen Derviş, 2017 yılında, şu anda Suriye'nin kuzey batısında faaliyet gösteren Heyet Tahrir'uş Şam adlı cihatçı örgüte üye olduğunu kaydetti.

Videoda kendisine Türkiye'den ne kadar para aldığı sorulan Derviş, herhangi bir para birimi belirtmeden, kendisine 2 bin ödeme sözü verildiğini, ancak bu ödemenin henüz yapılmadığını söyledi.

https://haber.sol.org.tr/dunya/suriyeliparaliaskerlibyayaturkiyetarafindangetirildik283735

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li Belediyeden işçilere rekor zam! En düşük maaş 47 bin 554 TL oldu İmamoğlu: Türkiye’nin yarısından fazlasını yöneten bizler büyük başarılar kazanacağız Sedat Peker ile gündeme gelen o isimler arasındaydı: İşte Yılmaz Özdil'den ilk yanıt Merdan Yanardağ'ın avukatı, Yanardağ'ın mesajını iletti: "Ben hayatımı Filistin halkıyla dayanışmaya adadım. İsrail'le ticaret yapanlar bize kumpas yapıyor"