İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaçak göçmenlerle ilgili açıklama yaptı. Soylu şu ifadeleri kullandı:
"Son günlerde özellikle İstanbul üzerinden yürütülen konu, tamamen düzensiz ve kaçak göçle mücadeleyle ilgili bir konudur. Geçici koruma statüsündeki hiçbir Suriyelinin, uluslararası koruma statüsüyle ülkemizde bulunan bir yabancının veya ikamet izniyle ülkemizde bulunan bir kişinin sınırdışı edilmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir, kabul edilebilir değildir.
Bunu yapabilme kabiliyetine ve hakkına da sahip değiliz. Ne böyle bir istemimiz var ne böyle bir eylemimiz var ne böyle bir hakkımız var. Bu kadar açık ve net.
Geçen yıl 268 bin kaçak göçmen yakalandı. Bu yıl, günümüz itibarıyla yakalanan düzensiz veya kaçak göçmen sayısı 165 bini geçmiş durumda. Bu şu demektir; bir operasyon yürütüyoruz, yıl sonu itibarıyla bu 300 bini aşar."
AA
https://halktv.com.tr/gundem/suleymansoyludansuriyeliaciklamasi400195h
'Allah için Dolar Bozdurun !' diyen Erdoğan'ın dolar serveti !23594 izlenme
İsmail Saymaz'dan Sedat Peker hakkında iki önemli bilgi!69 izlenme
ORC anketi: Yüzde 30'un altına düşen AKP'de erime devam ediyor, İYİ Parti kritik eşiğin üzerinde!33 izlenme
Depremzede: 'Kaymakam geldi bizimle alay etti. Bu nasıl insanlık. Ortası ve arkası çökmüş eve az hasarlı dediler'44 izlenme
Erdoğan'dan vatandaşa krizi unutturun talimatı!2179 izlenme
Mansur Yavaş'tan kritik toplu ulaşım açıklaması: "Gerekirse projelerimizi iptal ederiz!"46 izlenme
İnce, bugün basın toplantısı düzenleyecek180 izlenme
Afganistan İletişim Bakanı, Almanya’da bisikletli kurye oldu!35 izlenme
SGK'dan 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek
CHP lideri Özgür Özel, Susurluk'a benzeyen bir olayı yarın saat 12.00'da açıklayacağını duyurdu! "AKP bekle, kuruluş yıldönümü hediyen yarın 12.00'de geliyor"
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Saime hanımla mektupları yıllar sonra ortaya çıktı
FETÖ yetiştirmesi olduğu ortaya çıkan Atatürk düşmanı Pelikancı hangi üniversitede görevli?