CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun Diyanet İşleri Başkanlığına ilk kez atanacak personel için getirilmesi planlanan sözlü sınav zorunluluğu uygulamasına tepki gösterdi.
Torun, uygulamanın daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ancak kanun teklifi ile yeniden getirilmeye çalışıldığını söyledi.
Sözlü sınav uygulamasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savunan Torun, şunları söyledi: “Sözlü sınav partizanlığı, belli bir dini yaklaşımın Diyanet’e hakim olmasını teşvik eder. Kamuya girişte eşitlik ilkesini yok eder. Gençlerin emeğini ve umudunu hiçe sayar. Daha yeni kamuda mülakatı kaldıracağız diyordunuz. Ne oldu? Kul hakkı yemeye kanuni kisve yaratıyorsunuz."
Torun, kanun teklifinde yer alan düzenlemelerin büyük bölümünün Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 703 sayılı KHK’daki ifadelerle birebir örtüştüğünü söyledi.
Torun, Sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa Mahkemesi daha yeni bu düzenlemeleri iptal etti. İktidar şimdi aynı düzenlemeleri bu kez ‘kanun’ adı altında getiriyor. Bu yaklaşım, hukukun üstünlüğünü tanımamaktır. Bu teklif, yasama organını yürütmenin vesayeti altına sokma çabasıdır. Hukukun üstünlüğü ilkesinin hiçe sayıldığı bu girişim, anayasal düzeni fiilen askıya alma niyetidir.”

halktv.com.tr
Kaynak:ANKA Haber Ajansı
Halk ekmek kuyruğu metrelerce uzadı! "AKP dönemi ucuz ekmek kuyruklarıyla hatırlanacak"52 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: "Niyetin var mı Allah aşkına?"38 izlenme
Soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı: Cep telefonu şifresi kırıldı, bahis imparatorluğu çöktü8 izlenme
Anketten Erdoğan'a kötü haber: Halk, hangi siyasiyi daha çok beğeniyor?32 izlenme
Ümit Özdağ tutuklanma sürecini anlattı28 izlenme
Emniyet'in sitesinde yayımlandı! 'Bu neyin hazırlığı?' dedirten satın alma listesi24 izlenme
MHP'den İstiklal'de kan döken terörist için açıklama: İdam edilsin, leşi gönlümüzü ancak soğutur.33 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.645'e, vaka sayısı da 227.982'ye yükseldi!81 izlenme
Bekir Pakdemirli diyor ki: "İnanılmaz başarılıyız"
Çocuğu istismar eden tarikat hocası: 'Şeytana uydum, dün gece tövbe ettim'
Göz göre göre çevre felaketi: AKP'li vekilin madeninde tepki çeken görüntü! İnceleme başlatıldı
Rasim Ozan Kütahyalı önce tehdit etti sonra canlı yayında Ekrem İmamoğlu’na küfür etti!