Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, kursta eğitmen olarak görevli M.A.’nın ders alanında birden fazla çocuğu darp ettiği görülürken yıllarca yurtta ‘işkenceye’ maruz kalan çocukların yurttan ayrıldı.
"OLABİLİR ÖYLE ŞEYLER DİYORLARDI"
İşkenceye maruz kalan çocuklar yaşadıklarını anlattı. 17 yaşındaki A.A, “Sabah namazında odamıza gelip, bizi döverek uyandırıyordu. Yöneticilere söylediğimiz zaman ‘O sizin hocanız, olabilir böyle şeyler’ yanıtını alıyorduk” diyerek yaşadıkları sürecin çözümsüz bırakıldığını belirtti.
"GELEN BAĞIŞLAR HOCALARIN CEBİNE GİRDİ"
Ailesinin de yurt yönetimini desteklemesi nedeniyle bir yıl boyunca zor koşullarda yurtta kalmak zorunda kalan A.A, yurda gelen bağışların da bu hocalar tarafından alıkonulduğunu belirtirken, “Din üzerinden para kazanıyorlardı” dedi.
Haftanın 3-4 günü yurtta kalan tüm çocukların dayak yediğini belirten A.A., birçok çocuğun korkması nedeniyle olayları ailesine anlatamadığını belirtti.
"YEMEK YERKEN DÖVMEYE BAŞLADI"
Yurtta iki yıl kalan 16 yaşındaki B.A ise M.A’nın herhangi bir olay olmadan bile şiddet uyguladığını anlatırken “Yemekhanede yemek yerken gelip ‘Düzgün ye şerefsiz’ diyerek dövmeye başladı” diyerek yurtta işkencenin olağan bir durum olduğunu öne sürdü.
“İt muamelesi görüyorduk” diyen B.A, yaşadığı şiddet olaylarını kameradan izlediğini fakat sonrasında görüntülerin silindiğini aktardı.
Tele1
AKP’li belediye sayaç ihalesinde 22 milyon fazla ödeme yapmış
DEVA’dan ayrılan iki vekilin CHP’ye geçecekleri kesinleşti: ‘Özgür Özel, Bakırköy buluşmasında açıklayacak’
HSK'dan 621 hakim ve savcı hakkında karar: Mehmet Ağar'la yemek yiyen başsavcı Yargıtay'a atandı!
AKP'li YSK üyesinin kayyum sözleri yeniden gündemde: "Böyle bir şey olamaz! Sistem allak bullak olur!"
Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesi, YSK üyelerinin soruşturulması yolunu açabilecek önemli bir karar verdi!
Türkiye'den Balkan ülkelerine tıbbi yardım taşıyan uçak havalandı!
Bakan Soylu: Terörist Dilşah Ercanla ilgili açıklama yaptı.Bu saldırıyla bağlantısı var
İstanbul Valiliği'nden sokak hayvanları için talimat
Japonya'da gece kulüplerinde Türk pasaportuna yasak geldi!
Parti devletinde geldiğimiz nokta: Vatandaşa KPSS, AKP'liye transit geçiş
Muhittin Böcek’in ilk hamlesi AKP’li Enç’i çıldırttı!
AKP’liler FETÖ’nün ‘Teksas İmamı’nın davetine katılmış!
Tanju Özcan sığınmacıların tabelasını söktü: 'Ben görevde olduğum sürece, bizden habersiz Bolu’da hiç kimse bu tür tabelalar asamaz, asamayacak'
Akpınar: Köy Enstitüleri ruhu hep yaşayacak