TELE1'in haberine göre, Türkiye ekonomik krizle boğuşurken lobi şirketlerinin yanı sıra ‘TRT– Amerika Inc’ şirketine gönderilen milyon dolarlar hız kesmiyor.
ABD Adalet Bakanlığı’nın Kongre’ye gönderdiği Haziran 2020 yılı itibariyle 6 aylık dönemi kapsayan raporda, TRT World’ adlı ABD’de yayın yapan kanala ‘2 milyon 701 bin 400 dolar’ gönderildiği görülüyor. Rapora göre, 2020 yılının ikinci yarısında da 384 bin dolar aktarılmış.
Adalet Bakanlığı’nın önceki yıllarda Kongreye gönderdiği raporlarda ‘TRT Amerika Inc’ şirketi yer almıyordu.
Adalet Bakanlığı ‘Ulusal Güvenlik Bölümü’ 1 Ağustos 2019 yılında 12 sayfalık resmi bir mektup göndererek (mektubun kime hitap edildiği ve bilgi için gönderildiği bölümleri karartılmış) TRT World’un ‘siyasi kimliği bulunduğu’ gerekçesiyle lobi faaliyetleri yapan kurumlar statüsünde kayıt yaptırmasını, geçmiş yıllara ait gelir ve harcamaların dökümünü istemişti.
TRT Şirketi böylece Adalet Bakanlığı, (Yabancı Ülke Temsilcileri Kayıt Yasası Foreign Agents Registration Act) FARA’ya kayıt yaptırmak zorunda kaldı.
TRT’nin ‘3/12/2020’ tarihli FARA’ya bildiriminde 2018 yılında ‘3 milyon 76 bin 704 dolar’, 2019’da da ‘1 milyon 463 bin 90 dolar’ harcama yapıldığı bildiriliyor. Ancak bu yıllara ait geliri ise görünmüyor.
Adalet Bakanlığı 2021 ve 2022 yıllarına ait ülkelerin lobi raporlarını henüz Kongre’ye göndermedi. Tuncay Yürekli (eski TRT Genel Müdür Yardımcısı) ‘TRT America Inc’ şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.
Tatilciler gitti, geriye bu görüntüler kaldı!116 izlenme
’24 Haziran sonuçlarında 2 bin sandıkta hata var!’973 izlenme
"Emekli maaşları düşürülsün" demişti, sahte şeyhe dolandırıcılıktan ceza35 izlenme
İlber Ortaylı’dan AKP’li isme sert sözler! ‘Küstah’ ve ‘edepsiz’49 izlenme
TRT'ye 'Muharrem İnce' ihtarnamesi!886 izlenme
Alparslan Almanya sınırını geçemedi: İlk çevrilen Türk oldu30 izlenme
Bir ilde daha ekmeğe büyük zam24 izlenme
Ayşe Tokyaz davası: Pişkin tavırlarını sürdürdü, 'Hepinize yeterim' dedi30 izlenme
İçişleri Bakanlığı'na saldıran teröristin kendini patlattığı anlar ortaya çıktı
Geleneksel ekonomi modeline dönüş beklenirken Kavcıoğlu ataması kafa karıştırdı
KONDA’dan şok anket! Tamam mı Devam mı?
İBB operasyonundaki "bilgi notu" AKP’li belediyede çalışan bir trol tarafından hazırlanmış! Skandalı Bahadır Özgür anlattı: "Organize bir çete işi"