Türkiye’de bireylerin bankalara olan yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlandığını gösteren veriler yayımlandı.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin açıkladığı rakamlara göre, OcakHaziran 2025 döneminde 737 bin 896 kişi bireysel kredi, 883 bin 392 kişi ise kredi kartı borcunu ödeyemedi.
Toplamda, 1 milyon 201 bin 388 kişi kredi veya kart borcunu ödeyemeyerek takibe düştü. Bu sayı, geçen yılın aynı döneminde 890 bin 595 kişi olarak kaydedilmişti. Böylece bir yılda yaklaşık yüzde 35’lik artış yaşandı.
2025’in ilk yarısında en yüksek artış Nisan ayında görüldü. Nisan 2025’te kredi veya kart borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 263 bin 868 kişiye yükseldi. Mayıs ayında bu sayı 273 bin 338 ile yılın zirvesine ulaştı.
Haziran ayında ise kısmi bir gerileme yaşanarak 258 bin 598 kişi borcunu ödeyemedi. Ancak bu rakam yine de 2024’ün aynı ayına kıyasla oldukça yüksek.
Bireysel kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin sayısındaki artış, vatandaşların artan faizler, yükselen yaşam maliyetleri ve azalan satın alma gücüyle karşı karşıya kaldığını gösteriyor.
Uzmanlar, borçluluk oranındaki yükselişin hem bankacılık sistemi hem de hanehalkı ekonomisi üzerinde baskı yaratabileceğini, kredi kartı kullanımındaki hızlı artışın da önümüzdeki dönemde riskleri büyütebileceğini vurguluyor.
Nefes
Yasadışı bahis soruşturması: 8 sosyal medya fenomeninin hesaplarına erişim engeli!34 izlenme
Polimetre’den Saray’ı üzerecek flaş 2020 analizi… AKP sonun başlangıcında96 izlenme
Vedat Işıkhan’dan ‘asgari ücrete ara zam’ sorusuna yanıt42 izlenme
Metin Uca'dan Atatürk'ün adını anmayan Diyanet'e sert tepki!49 izlenme
Şanlıurfa'da memurdan erkek çocuğa cinsel istismar261 izlenme
TikTok'ta Kılıçdaroğlu efektli "dürüstlük" videoları viral oldu52 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci, öğrencileri polise isim isim ihbar etti, öğrenciler tutuklandı!55 izlenme
Kurultay davası sonrası Özgür Çelik'ten ilk açıklama: "CHP şu an 360 derecelik bir saldırı altında"24 izlenme
Tanzim satışlarda stok sorunu başladı, tezgâhlar boş!
Dilek İmamoğlu'ndan 'iddianame' tepkisi: "İddianame henüz hazırlanma aşamasındayken sızdırılmaya mı başlandı?"
Destek verdiği için özür dilemişti... 'Alın size başkanlık sistemi'
5 çocuktan 1’i okula aç gidiyor, en az 1 gün yemek yiyemiyorlar