İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki toplantılarının sonuncusunu bugün gerçekleştirdi.
Toplantının sona ermesinin ardından konuşan işveren temsilcisi TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "2022 asgari ücreti belli oldu, hayırlı olsun" derken, Türkİş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır" açıklamasında bulundu.
Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücretin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleriyle birlikte gerçekleştiriliyor. İlk sözü alan Vedat Bilgin, şunları kaydetti:
"Bu sürece katkısı olan tüm kurul üyelerini tebrik etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza asgari ücret kararını takdim ettim. Süreç boyunca kendisinin de manevi desteğini hissettik."
İşveren ve işçi taraflarının ardından sözü Erdoğan aldı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Bugün gerçekleştirilen 4. toplantıyla nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerinde olması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Öncelikle şunu ifade etmek isityorum; gerek işçi kesimini gerek işveren kesimini temsilen çok farklı bir anlayış içerisinde bu süreci işlettiler.
2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olarak uygulanacaktır. Bu rakam, çalışanların evli olmasına göre artacaktır.
https://www.gercekgundem.com/ekonomi/317883/erdogan2022yiliasgariucretiniacikladi
İzmir metro için Ankara’dan bir imza bekliyor60 izlenme
Erdoğan “İstanbul, ihanet edenleri tarihe gömmeyi çok iyi bilir” dedi, akıllara 2017’deki sözleri geldi!35 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: CHP ve İYİ Parti tüm partilerin önüne geçti!36 izlenme
Resmen kepazelik ! İSPARK çalışanlarından Binali Yıldırım ‘tekmili !’134 izlenme
Kaşıkçı tepkisi uzun sürmedi! Suudilerle 50 milyar dolarlık sözleşme imzalandı210 izlenme
CHP'nin yakaladığı kafaları karıştıran 'Gizli Tanık' ayrıntısı: İki gizli tanık, aynı ifade5 izlenme
Savant sendromu nedir?26 izlenme
Vaiz, Voleybol Milli Takımı'nı hedef gösterince cemaat camiyi terk etti!39 izlenme