İTÜ öğrencileri, zamları yemekhanede masalara vurarak protesto etti. Öğrenciler daha sonra yemekhaneden rektörlüğe yürüdü, zamların geri çekilmesini talep eden ve 100’den fazla öğrencinin imza attığı dilekçeyi rektörlük yetkililerine verdi.
Öğrenciler, şu açıklamayı yaptı:
Ekonomik olarak yoksulluk git gide artarken İTÜ yemekhanesinde Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) tarafından yapılan zam bütün öğrencileri olumsuz yönde etkilemektedir. Okul yemekhanesine yapılan zam özellikle bu koşullarda anayasada yer alan sosyal devlet ilkesine ve devlet kurumlarının gözetmesi gereken kamu yararı ilkesine ciddi şekilde zarar vermektedir. Bu nedenlerle Anayasa madde 74’te hüküm altına alınan ve mevzuat hükümlerince korunan dilekçe hakkımızı kullanmak suretiyle yemekhane zammının geri çekilmesi, yemekhanenin 20212022 yılı başlangıcındaki fiyatlarda hizmetlerin sağlanmasını talep ediyoruz.
Ayrıca, Anayasa’nın aynı maddesinde güvence altına alınan bilgi edinme hakkına dayanarak yapılan zammın nedenlerini ve okula ayrılan bütçenin öğrencinin beslenme ihtiyaçları yerine hangi ihtiyaçların giderilmesi için kullanıldığını açıklanması, okul bütçesinde karşılanan gider kalemlerinin bildirilmesini talep etmekteyiz.
halktv.com.tr
Son 24 saatte ülke Teksas’a döndü!38 izlenme
Yine herkesi geride bıraktık! Gıda zammında Türkiye’nin rakibi yok!29 izlenme
Burası Suriye'de bir plaj ! Kaliteli olanlar Suriye’de, geri kalanlar Türkiye'de sefa sürüyor !1167 izlenme
Erdoğan'ı kara kara düşündürecek 'emekli' anketi: Kritik sınırı geçemedi!6 izlenme
İran sınırındaki Esendere Sınır Kapısı'nda görevini yapan dürüst memurlara saldırı!31 izlenme
Tanju Özcan'dan Erdoğan'a: "Sen 'Namusum üzerine ben tarafsız bir şekilde bu ülkeyi yöneteceğim' diye TBMM'de yemin ediyorsun. Ondan sonra, yok sizin belediyeniz, yok bizim belediyemiz"18 izlenme
Aktroll onları hedef aldı: İhraç edilen teğmenden tokat gibi yanıt!9 izlenme
Dolar 4.90'ı aştı!123 izlenme