Zonguldak Alaplı’da yaklaşık 10 yıl önce liman yapımı nedeniyle açılan ve daha sonra terk edilen taş ocağı, tabandan ve dereden gelen suyla dolarak göl haline geldi. 4 bin metrekarelik bir alana sahip olduğu tahmin edilen gölde zamanda balıklar ve bazı canlılar yaşamaya başlarken bölge halkı da çevresini piknik ve mesire alanı olarak değerlendirdi.
Zonguldak İl Genel Meclisi, gölün bulunduğu alanda imar değişikliği yaparak 50 çeşit sanayi atığının geri dönüştürüleceği Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi yapılmasına izin verince, tesisi yapacak şirket gölün su birikintisi olduğunu ileri sürerek ÇED gerekli değildir raporu aldı.
GÖLÜ BOŞALTIRKEN YAKALANDILAR
Bölgede yaşayan vatandaşlar, İl Özel İdare’nin gölün kurutulması kararına tepki göstererek, çevresinde düzenlemeler yapılarak halka açık tesislerin kurulmasını istemelerine rağmen, tesisi yapacak şirket hafta sonu sokağa çıkma yasağını fırsat bilip iş makineleriyle göle gitti. Kanallar açarak gölü boşaltmaya başladıkları sırada şirket çalışanlarını vatandaşlar yakaladı.
Özel idarenin yaptığı imar değişikliğinin iptali için köylüler ve çevreci dernekler tarafında açılan davanın devam etmesine rağmen şirketin gölde kaçak çalışma yaptığını belirten bölge halkı jandarmadan yardım istedi. Kısa sürede göle gelen jandarma ekipleri şirket hakkında tutanak tutup, iş makineleriyle açtıkları kanalları kapattırdı.
DERE VE GÖL YOK SAYILMIŞ
Alaplı Osmanlı ve Ereğli İncivez köyü sınırları içinde bulunan göl ile gölü besleyen Kavak Dere’nin şirket tarafından kurutulmak istendiğini ileri süren Çevre Koruma Dernekleri, şirketin ÇED olumlu raporu almak için dereyi yok saydıklarını, gölü de su birikintisi olarak gösterdiğini iddia etti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sokagacikmayasaginifirsatbilipgolubosaltmayakalktilar6380766/
İmamoğlu'na saldırıyı aklamaya çalışan AKP'li Belediye Başkanı Sekmen'in usulsüzlükleri ortalığa saçıldı46 izlenme
'THY'de terör örgütünün dövmesini kolunda taşıyan pilotlar mı var?'99 izlenme
Türkiye’nin en tehlikeli fayını açıkladı! 'Hazırlanın' diyerek bölgeyi işaret etti: "Enerji birikimi 900 yılı aştı"14 izlenme
Tarih verdi: Cevdet Yılmaz'dan 'emekliye zam' açıklaması25 izlenme
Uğur Mumcu 'Beni öldürecekler' demişti! 'Tuğla' hala çekilmedi, cinayet aydınlanmadı21 izlenme
Emekli müftüden Erdoğan'ı çok kızdıracak açıklama! "Kötü gidişat nedeniyle dini kalkan olarak kullanıyor."87 izlenme
Muğla’da orman yangınları 11’nci gününde54 izlenme
Sinop ağlıyor: Kesilen ağaç sayısı 650 bini aştı!424 izlenme
Necip Hablemitoğlu cinayeti davasının firari sanığı Nuri Gökhan Bozkır tutuklandı
Adıma sahte e-imza düzenlendi mi? BTK açıkladı, herkes e-Devlet’te sorgulamaya başladı
Erdoğan için “Canımı veririm” diyen Afgan genç 'Günlük 700 TL alıyorum'
Hatay İskenderun'da, önlem alınmadan çelik halatla bina yıkmaya çalıştılar