CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bazı çevrelerce kumpaslar kurulmaya çalışıldığını söyledi. Aydın Belediye'nin hizmet aldığı şirket tarafından İSMEK'de 2 bin 500 öğretmenin sözleşmelerinin yenilenmediğini kaydetti. Her branştan öğretmenin işsiz bırakıldığını belirten Aydın, sözleşme süresinin daha dolmadan yapılan işlemin düşündürücü olduğunu bildirdi.
Aydın, buradaki amacın kamuoyunda İmamoğlu'na haksızca sorumluk yüklemek olduğuna dikkat çekti, bunun ucuz yöntemler, ucuz kumpaslar olduğunu söyledi.
Aydın, “Sayın Ekrem İmamoğlu'nun bütün bunların üstesinden geleceğine inancımız sonsuz. İstanbul halkının güveni zaten ortada. Ben bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde derebeylik kuranları uyarıyorum. Artık bu yöntemlerden vazgeçin. Bu ucuz yöntemler artık sökmez sökmeyecek!” dedi.
Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü yetkilileri de, SÖZCÜ'nün sorusu üzerine, “3 yıllığına yapılan ihalenin 30 Haziran'da sona ereceğini” belirttiler, açılacak yeni ihaleyi kazanan şirketten, hizmet alımının devam edeceğini kaydettiler. 30 Haziran'da görev süresi dolacak olan 2 bin 500 öğretmenin işe alınıp alınmayacağına ihaleyi kazanacak firma yetkililerinin karar vereceği, öğretmenlerin sözleşmeyi belediye ile değil, firma ile imzaladıklarını sözlerine eklediler.
Katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;
“Hizmet alınan bir taşeron şirketin sezonluk anlaşma yapıldığı eğitimciler konusu olduğu bilgisi bana geldi. Elbette değerlendireceğiz tabi. Bunları konuşacağız. Farklı işleri olan firmalar, medya ile işleri olan firmalar. Hukuksuz, adalet olmayan bir uygulama varsa. Elbette müdahale ederiz. İnceleyeceğiz, hakkıyla iş yapılmış mı, yapılmamış mı?”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sokiddiasucuekremimamoglunaatmakicinsondakika5201838/
100 bin maden sahasını ihalesiz dağıtacaklar!193 izlenme
Türkiye’nin eriyen döviz rezervleri dünyanın gündeminde!95 izlenme
AKP'li Cengiz'in 160 milyonluk otel açılışına Erdoğan da katılacak!100 izlenme
Muhittin Böcek'in başdanışmanı gözaltına alındı12 izlenme
Annenin isyanı sosyal medyayı salladı! 'Eti zaten geçtim çocuğuma süt içiremiyorum. Bunlar bize müstehak'47 izlenme
Devlet Malzeme Ofisi Mercedes'in 10 milyon liralık lüks aracı için ihaleye çıktı! Kime alınıyor acaba?36 izlenme
İzmir'deki yangın felaketinde acı tablo havadan görüntülendi44 izlenme
2 haftadır derslere gitmeyen öğrencisinin Suriye'de bakan olduğunu öğrendi: 'Finallerden kalmaz inşallah'16 izlenme
Trabzon'da miting alanını 10 binler aydınlattı: "Yiğidim Aslanım burada yatıyor"
Rojin Kabaiş'in babası Rojin'in arkadaşları ile konuşmasını anlattı: "Konuşursak okuldan atarlar"
Bakan 'satılmayacak' demişti ama BOTAŞ satışa hazırlanıyor!
Medya Takip Merkezi açıkladı: Ekrem İmamoğlu önde!