Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş simide zam geldiğini ve yarından itibaren 7 liraya satılacağını açıkladı.
Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Başkent’te 5 TL olan simidin yarından itibaren 7 TL’den satılacağını duyurdu.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Delibaş, zammın gerekçesini ise şöyle açıkladı:
“Pazartesi günü Ankara’da 100 gramlık simit 7 TL. Sadece Ankara’da değil Türkiye’de doğalgazın yüzde 164 zam alması, elektriğin yüzde 200 zam alması, un fiyatlarının tekrardan yüzde 20, yüzde 30 zam yemesi, susam fiyatının hareketlenmesi, kiraların artış göstermesi ve asgari ücretin yüzde 65 zam almasından dolayı Ankara simidi 7 lira olmuştur.”
Delibaş, daha önce de yaptığı açıklamada simidin gerçek fiyatının 10 TL olması gerektiğini, enerji maliyetleri ve kira zamları nedeniyle esnafın ayakta duramadığını ifade etmişti.
'Kılıçlı Yemin' krizinde flaş gelişme! Teğmenlerin dosyaları Kara Harp Okulu'na geri gönderildi16 izlenme
Engin Altay çok sert konuştu: "Bu tam anlamıyla bir kepazeliktir"201 izlenme
Yandaşlar harekete geçti! Muhalefete 'Suriye' üstünden 'gözdağı': 'İçimizdeki adamlarını yargılayalım'20 izlenme
Bursa’da suya yüzde 15 zam 'ihtiyaç sahiplerine su jesti' diye duyuruldu!100 izlenme
İslamcı Misvak'tan AKP'yi çok kızdıracak karikatür!134 izlenme
Bakan Yerlikaya'dan Narin açıklaması: "Çok geçmeden açıklığa kavuşacak"18 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde çarpıcı yorum: 'MHP'nin anahtarı Erdoğan'ın cebinde'52 izlenme
Erdoğan’ın Bakan Yardımcıları mercek altında538 izlenme