TBMM Genel Kurulu'nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 2021 yılında 13 bin 139 kız çocuğunun evlendiğini ve 7 bin 190 çocuğun doğum yaptığını belirterek, “117'si 15 yaş altındaki çocuklar. Vicdanınız kaldırır mı bilmem ama 4 çocuk ikinci çocuğuna 15 yaşından önce sahip oldu. Kim görevini yapmadı da bu çocuklar ikinci çocuğunu yapabildi?” diye sordu.
Şeker, üniversitelerin çökertildiğini kaydederek, “Burası Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, buralarda biz eğitim gördük. Bir yandan burada yetiştirdiğimiz doktorlar gidiyor, bir yandan da 6 yıldır sürekli yıkılan bir üniversite. 6 yıldır bir çivi dahi çakılmadı. Biz burada eğitim gördük ama çocuklarımız, Türkiye'nin en yüksek puanları ile buralara giren çocuklarımız, böyle bir moloz yığını ile, böyle bir otopark ile karşılaşıyor” diyerek elindeki fotoğrafı gösterdi.
Uyuşturucu sorununa da değinen Şeker, “Uyuşturucular ellerini kollarını sallayarak, okul çıkışlarında yapılıyor. Bağcılar'da, Esenyurt'ta, Şişli'nin göbeğinde bile bunlar yapılıyor. Bunlara tedbir almamız gerekiyor. Çocuklarımızı uyuşturucunun pençesine bırakanlardan kurtulmamız yakındır” dedi.
(ANKA)
Deprem sonrası sosyal medya kapatıldı: İşte en iyi ücretsiz VPN uygulamaları55 izlenme
İsrail, Şam'da İran Konsolosluğu'nu vurdu! Devrim Muhafızları Ordusu komutanıyla birlikte 8 kişi öldü29 izlenme
AKP-MHP'nin Sayıştay Başkanı adayı da çift maaşlı çıktı! Yolsuzlukları nasıl denetleyecek?84 izlenme
Türkiye’ye suç göçü: Kırmızı operasyonlar42 izlenme
Askeri casusluk soruşturmasında 10 şirkete kayyum atandı20 izlenme
Cübbeli Ahmet'ten Fatih Altaylı üzerinden skandal sözler: 'Bir kısmı hapse değil mezara girdi'19 izlenme
Deprem vergileri Hazine'nin kasasını doldurdu!40 izlenme
AKP şakanın dozunu aştı! Ciğerlerimizi söküyorlar: Bursa'da da ağaçlar kesiliyor253 izlenme
CHP'li Karabat hükümetin 'gizli planı'nı açıkladı: "Kur korumalı mevduat yakıp yıkacak..."
İstanbul'da hava kirliliği önceki yıllara göre yüzde 9 arttı.
Fiyatlara tepki büyüyor: "Yat almayacağız, bari 8 TL olsun"
CHP’li Ali Mahir Başarır ortaya çıkardı: "Kalyon hisselerinin yüzde 50’sini Abu Dabili şirkette sattı"