Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak "AK Parti içinde bir grup seçimi tekrarlamayı kafaya koymuş. Bazı YSK üyelerinin o kanallar üzerinden AK Parti'ye tavsiyelerde bulunduğu iddialarını duyuyorum" dedi.
Deniz Zeyrek'in Sözcü'de "İstanbul mu Türkiye mi?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:
"AK Parti içinde bir grup İstanbul'da seçimi tekrarlamayı kafaya koymuş. İçeriden bilgi aldıklarını ima edip, seçim için 30 Haziran, 7 Temmuz gibi tarihleri bile dillendiriyorlar.
O grup, 'arka kapı' tabir edilen kanallardan lobicilik faaliyetleri ile YSK'yı yönlendirmeye de çalışıyor.
Bazı YSK üyelerinin o kanallar üzerinden AK Parti'ye tavsiyelerde bulunduğu iddialarını duyuyorum.
Örneğin AK Parti'nin 16 Nisan günü, yani mazbatanın oluşturulmasından bir gün önce yaptığı başvuru çok net bir şekilde kanuna aykırıydı ve YSK'nın o başvuruyu usulden reddedip meseleyi kapatması mümkündü.
Ancak, YSK'dan AK Parti'ye 'Başvuruyu yenileyin, yoksa usulden reddedilecek' mesajının gittiğini, bunun üzerine AK Parti'nin 20 Nisan'da KHK'lıların durumunu bahane edip başvuruyu yenileyerek 16 Nisan başvurusunu geçersiz hale getirdiğini bir çok kaynaktan doğrulattım.
İstanbul seçimini iptal ettirmeyi kafaya koyan ekip, bir taraftan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki personeli “Seçim yenilenecek, CHP gidecek. Geri adım atmayın” mesajlarıyla motive ediyor.
Diğer taraftan partinin genelinde “seçim yenilenecek” duygusunu canlı tutmak için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İstanbul Adayı Binali Yıldırım başta olmak üzere yöneticilere açıklama yapmaları telkin ediliyor."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/skandaliddiayskuyeleriakpyetavsiyelerdebulunuyorh126625.html
Amasra faciası nedeniyle tutuklanmışlardı: Ödül gibi maaş45 izlenme
Erdoğan'a sert 'köpük' tepkisi: 'Millet sizi sandıkta çarpacak'83 izlenme
Son ankette Erdoğan'a 'nankörlük' şoku! AKP-MHP seçmeni de rahatsız!63 izlenme
İletişim Başkanlığı son noktayı koydu! 12 yıl ceza alan 9 ay sonra tahliye mi olacak?49 izlenme
Düzce’nin AKP’li başkanı, önceki AKP’li başkanı suçladı "Paralar nereye gitmiş belli değil!"94 izlenme
Sedat Peker yayınladığı videoya dikkat çekti, o iddialara tepki gösterdi! "Kim ki eğer tefecilik yapıyorsa o..."80 izlenme
Sigaraya bir ay içinde ikinci zam!45 izlenme
Avukat Rezan Epözdemir'in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu22 izlenme