İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, resmi hesabından yaptığı açıklama ile basında yer alan ‘Yeni yargı paketiyle 12 yıl ceza alan biri 9 ay hapis yatıp çıkacak’ iddiasını yalanladı.
Kurumun X hesabından yapılan açıklamada, yargı paketinin iddia edildiği gibi bir genel af değil, infaz düzenlemesi olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:
Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Yeni yargı paketiyle 12 yıl ceza alan biri 9 ay hapis yatıp çıkacak" iddiası doğru değildir.

Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmalar sonucunda 2 yılın altındaki suçların yatarının olmamasının, "cezasızlık algısına" neden olduğu tespit edilmiştir.
Bu doğrultuda hazırlanan 10. Yargı Paketinin yasalaşması halinde, cezalarda indirime gidilmesi değil, 2 yılın altında ceza alanların da cezaevine girmesi sağlanacaktır. Yargı Paketi, cezası 2 yılın altında olan ve yatarı olmayan suçlarda dahi en az 8’de 1 oranında cezaevinde kalma zorunluluğu getirmektedir.

Dolayısıyla, 8'de 1 oran hesaplanarak, "12 yıl ceza alan birinin 9 ay hapis yatıp çıkacağı" yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Yargı Paketi, iddia edildiği gibi bir genel af değil infaz düzenlemesidir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.
Gerçek Gündem
Polis katilinden 'pişman mısın?' sorusuna pişkin cevap!56 izlenme
'İBB Borsası'nda adı geçiyordu: O avukat Kılıçdaroğlu yönetimini ziyaret etti20 izlenme
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi geliyor34 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi açıladı! "Bunun bedelini tüm Türkiye öder"117 izlenme
Eski metin yazarından Erdoğan'a seçim uyarısı: "Erdoğan ve ekibi kabul etmeli"43 izlenme
İmam hatiplerin ihtiyaçları bitmek bilmiyor: 4 yıl içinde 10 milyar lira harcanacak73 izlenme
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!134 izlenme
‘Sokak' açıklamasına Mücahit Birinci’den hadsiz paylaşım: Muhaliflere ‘köpek’ dedi23 izlenme
MHP'li belediyeden 10 milyon liraya bilardo salonu!
Cumhurbaşkanlığı YİK Başkanvekili Kahraman’dan tepki çeken açıklama! "Dindar bir anayasa olmalı ilk 4 madde ise değişebilir"
Dünyaca ünlü Brezilyalı şarkıcı Kapalıçarşı’da tacize uğradı! “Türkiye’de kadın olarak alışveriş yapmak”
Türkiye’de ekonomik kriz içindeki velilerin halini Çin medyası böyle gördü!