Öğrencilerin yanlış saatte sınavdan çıkarıldığı söylenen açıklamada, olayın en büyük sorumlusunun ÖSYM olduğu belirtildi.
Eşref Bitlis Anadolu Lisesi’ndeki sınıf tahtalarında geçen haftalarda yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavının saatlerinin yazılı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar dile getirildi:
“Sınav salonlarından birindeki öğrenciler, tahtada yazılı olan MSÜ sınav saatinin bitiş saatine göre sınavdan çıkarılmış ve böylece bu öğrencilerden girdikleri YKSTYT sınavını olması gerekenden 30 dakika önce bitirmeleri istenmiştir. Adaylar bu aksaklığı salondan çıktıktan sonra fark etmişlerdir. Bununla da kalmamış, son ana kadar duruma müdahale etmeyen bina sınav yönetimi, sınavdan erken çıkarılan adaylarından birkaçını okul bahçesinden geri çevirmiş, bu adaylar bahçeye çıktıktan sonra yeniden salona döndürülmüş ve sınava devam etmeleri istenmiştir. Bu durum çok ağır sonuçları olabilecek oldukça ciddi bir hak ihlalidir.”
ÖSYM’nin yeterli sayıda sınav gözetmeni sağlayamadığına değinilen açıklamada, “YKSTYT sınavı sırasında Küçükçekmece Eşref Bitlis Anadolu Lisesinde yaşanan durum, haftalardan beri yaptığımız uyarılarda ne kadar haklı olduğumuzu ne yazık ki bir kez daha ortaya koymuştur. Salgın koşullarında sınav yapılmasında ısrar eden ÖSYM, sınav görevlileri normal şartlarda iki kişinin yapması gereken işin tamamını bir tek kişi olarak yapmak zorunda kalmıştır. Bu yoğunluğa ÖSYM Bina Sınav Sorumlularının duyarsızlığı, sorumsuzluğu ve sınav yapılan binalardaki okul yönetimlerinin ilgisizliği ve beceriksizliği de eklenince öğrencileri ciddi biçimde mağdur eden sonuçlar ortaya çıkmıştır” denildi.
Yaşananların önemli sorumlularından birinin ÖSYM Başkanlığı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu ihlalin oluşmasına neden olanlar başta, sınav yapma ısrarından vazgeçmeyen ÖSYM, sonra da sırasıyla ÖSYM Bina Sınav Sorumlusu ve okul yönetimidir. Okulu, derslikleri ve sınav salonlarını sınava hazır hale getirmek Bina Yöneticilieriyle ÖSYM Sınav Sorumlusu’nun görevidir. Hiçbir sınav öğrencilerimizin sağlığından ve geleceğinden daha önemli değildir!”
Ülkeyi bu zihniyet yönetiyor!609 izlenme
Meta’dan beklenen Instagram açıklaması geldi!97 izlenme
Kraliçe Elizabeth'in ölümünü bilen ünlü kahin Nostradamus'un 2022 kehanetleri duyanları rahatsız etti.46 izlenme
Esila Ayık’ın avukatı: "Fenalaştı, acile kaldırıldı"41 izlenme
Vekillerin tatili bitmedi9 izlenme
Depremdeki can kayıplarından dolayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusu41 izlenme
1 litre süt 10 TL’ye dayandı, daha büyük zam kapıda! Bu gidişle bardakla satılacak!69 izlenme
88 konut parasıyla 1 millet bahçesi yapıldı46 izlenme
Türk öğrenciyi Barış Pınarı nedeniyle reddettiler!
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi’nin üç üyesi Kıbrıs Rum Kesimi’nde büyükelçilik açtı! Nerede bizim Aksakallı?
Karadeniz'deki doğalgazı Taner Yıldız'ın 8 yıl önce açıkladığı ortaya çıktı!
FETÖ itirafçısı eski polis, Kur'an'a el basıp soruları teslim almış!