Home
05 Ocak 2025 ( 24 izlenme )
Reklamlar

Ali Erbaş vatandaşlara doyurucu diye ekmek yemelerini tavsiye etti, öve öve bitiremedi: "Ekmek yiyin, doyun"


Lüks makam aracından inmeyen, tripleks villaya 1.404 TL kira ödeyen Diyanet İşleri Başkanı, iş vatandaşın beslenmesine gelince tasarruflu çıktı.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ete hasret olan ekmeği de ancak halk ekmek büfeleri önünde kuyruğa girip alabilen vatandaşlara “Ekmek yiyin doyurucudur” tavsiyesi yaptı.  Ali Erbaş ‘Ekmek israfı’ başlıklı yazısında “Doyurucu ve ekonomik olması nedeniyle vücudumuzun ihtiyaç duyduğu günlük besin değerinin birçoğu ekmekten karşılanmakta, günlük enerjimizin yüzde 44’ü ekmekten sağlanmaktadır” dedi.

DOYURUCU VE EKONOMİK

Erbaş, Diyanet temsilcilikleri ve internette satılan “Ramazan Günlükleri” kitabında şöyle dedi: “Ekmek, temel besin kaynağı, doyurucu ve ekonomiktir. Günlük enerjimizin ortalama yüzde 44’ü ekmekten sağlanmaktadır. Kadın ve erkeğin günlük ortalama ihtiyaçları düşünüldüğünde, 300 gr ekmek alınması gereken enerjinin yüzde 3036’sını karşılamaktadır.

VİTAMİNLERLE DOLU

Ekmek demirin yüzde 1248’ini, proteinin yüzde 3942’sini, kalsiyumun yüzde  957’sini, B1 vitamininin yüzde 2763’ünü, B2 vitamininin yüzde 1230’unu karşılamaktadır.  Üretilen ekmeğin önemli bir kısmı ise çöpe atılmaktadır.”

VATANDAŞI KIZDIRDI

Ali Erbaş’ın kitabındaki ifadeler vatandaşı kızdırdı. Vatandaşın neredeyse ekmek almakta bile zorlandığı bir dönemde, Erbaş’ın bu yazısı tepki topladı. Vatandaş, “Erbaş sofrasındaki yemek çeşitlerinden dolayı ekmeğe bile yer vermiyordur ama bize ekmek öneriyor” yorumları yapıldı.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Duyan da köprü bedava sanır! 'Sadece 10 dolar alıyoruz' ‘Her 10 kişiden 9’u geçim sıkıntısı çekiyor! Kriz vatandaşa böyle yansıdı: İndirim kovala, makarnaya yüklen! CHP'li eski vekil Haluk Pekşen'in düşen yangın söndürme uçağıyla ilgili 10 gün önce uyardığı ortaya çıktı! 'Bu uçağı Toroslar'da, Karadeniz'in dağlarında uçuramazsınız. Vadilere inemez'