AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı eski bakan Fatma Şahin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı isminden 'Atatürk'ü Anma' bölümünü çıkardı.
Uygulamaya CHP'li meclis üyesinden tepki geldi.
CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan'In açıklaması şöyle;
"Önümüzdeki günlerde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir gururla kutlayacağız.Gaziantep'te bu etkinlikler kapsamında Kubat konseri düzenliyor. Akp'li belediyelerin her 19 Mayıs gelince Atatürk'ü Anma adını unutması skandalına bu yıl da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi imza attı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak duyuru yaptılar. Akp'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ilk vukuatı değil bu . Daha önce de Fatma Şahin Çanakkale Zaferi'ni kutlama mesajında Atatürk'ün adını anma gereği duymadı. Sayın Başkan unutmamalı ki bu ülkede milletvekili,bakan ve belediye başkanı olduysa;bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçludur. Bunu kendisi ve ekibi aklından bir dakika bile çıkarmamalıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı isminden Atatürk'ü Anmayı çıkaran başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 'i ve ekibini kınıyorum. Bu ayıbın bir an önce düzeltilmesini ve bu ayıba imza atanları kamuoyu önünde Atatürk'ten ve kamuoyundan özür dilemeye davet ediyorum."
AKP'li Gaziantep Şahinbey Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, kente astırdığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı afişinden "Atatürk'ü" çıkarmıştı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/akplibelediyeataturkuyineunuttuh92648.html
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Birleşme Modeli Hakkında Konuştu31 izlenme
Sosyal medya bu sözleri konuşuyor: Şeriat isteyen kadın "Yeter ki şeriat gelsin elimin kesilmesine razıyım. Laikliğin olduğu yerde din yaşanmaz"30 izlenme
Van'da AKP ile CHP arasında seçim gerginliği! CHP'liler linç ediliyordu!156 izlenme
Enflasyon asgari ücretten 3.184 TL’yi götürdü27 izlenme
Zafer Çağlayan’dan ayetli mesaj!453 izlenme
Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesi'nde öğretmenleri için eylem yapan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldız tarafından disiplinle tehdit edildi37 izlenme
Şehit Yasin Karaca'nın babaevinin yeniden inşası için çalışma başladı39 izlenme
Meral Akşener’den Bahçeli’ye çok sert yanıt!274 izlenme
Bu da oldu! Egemen Bağış'ın şampanyasını analiz edip, teşhisi koydular 'Fetöşopçular!'
Saray yalakası sözde gazeteci, Özgür Özel ve muhaliflere tehditler savurdu !
Bakan Koca açıkladı: 86.193 yeni vaka tespit edildi, 73.526 kişi sağlığına kavuşurken, 272 kişi hayatını kaybetti!
Fatma Zehra Kınık Demir’in mahkeme savunması ortaya çıktı: Mahkemede de karşı tarafı suçlamış!