Borsa İstanbul’da unutulan siyasi riskler geri döndü, bedelini yatırımcı ödedi. BIST 100’ün piyasa değerindeki erime dün 12 milyar dolara kadar ulaşırken analistler, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Özgür Çelik’in seçildiği il kongresinin iptal edilerek kayyum atanmasının ikinci yansımasının Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararında görülebileceğini düşünüyor.
Kongrenin iptal edilmesine kadar yatay seyirde bir gün geçiren BIST 100, kararın açıklanmasıyla yüzde 5.9’a ulaşan oranda geriledi. 21 Mart’taki yüzde 7.81’lik kaybın ardından en sert düşüşle borsanın piyasa değerindeki düşüş dün 520 milyar TL’ye (12 milyar dolar) ulaştı. Borsa, kapanışa doğru gelen alımlarla günü yüzde 3.57 ekside 10.877 puandan tamamladı.

SINIRLI İNDİRİM
Analist Mustafa Kemal Eski, kararın piyasalardaki ikinci bir 19 Mart etkisi yaratmayacağını söyledikten sonra “Ancak TCMB 11 Eylül’de en sınırlı faiz indirimini yapacaktır” tahminini yaptı. Eski, kayyum kararından önce TCMB’den piyasanın aksine 2 puanlık faiz indirimi beklediğini kaydetti.
MUFG Bank’ın Hazine Müdürü Onur İlgen ise “Haber piyasayı ürküttü ve bir süredir unutulan siyasi riski yeniden hatırlattı. Siyasi risklerde toparlanma eğilimi görülene kadar piyasalarda zayıf seyrin devam etmesini bekliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Borsadaki toparlanma hız kazandı” açıklamasından bu yana ise BIST 100 yüzde 5.6 geriledi.
Sözcü
Ümit Özdağ: "Türkiye büyük bir çete tehlikesiyle karşı karşıya"27 izlenme
İşte “Ama montaj ama şu ama bu” videosunun etkisi: "Cehenneme kadar yolu var Kılıçdaroğlu'nun. Onu istemiyoruz bu dünyada. Kılıçdaroğlu caminin kapısına yakışmaz"30 izlenme
Rusya açık açık uyardı: "Birliklerimizi artırırız"35 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan kayyım tepkisi: "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"25 izlenme
İşsiz sayısı bir yılda 1 milyon kişi arttı!92 izlenme
Kira-gıda-fatura kıskacındaki vatandaş isyan etti: "Dışardan gelenler bizden daha iyi yaşıyor!"31 izlenme
Akkuyu Nükleer Santralı inşaatı çevresinde de orman katliamı yapıldığı ortaya çıktı!77 izlenme
İktidar 1 milyar 454 milyon TL'lik araç aldı!32 izlenme