Jurnal Türkiye'den Onur Dalar'ın aktardığına göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada vakaların en çok arttığı 5 il arasında Van, Karaman, Çankırı ve Kayseri ile birlikte Erzincan’ı da saymıştı. Erzincan Valiliği’nin dün aldığı karar ile 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11.00 ve 18.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı yasaklandı.
Koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanan Erzincan’dan bundan daha önce yine Erzincan Valiliği tarafından şu açıklama yapılmıştı: “İlimiz genelinde koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle acil olmayan, hayati tehlikesi bulunmayan (aciliyet durumu hekim tarafından değerlendirilmek kaydıyla) elektifcerrahi girişimlerin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir.”
Jurnal Türkiye’nin edindiği bilgiye göre Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastenesi’nin kantini vakalarda artış sebebiyle revire çevrildi. Jurnal Türkiye’ye ulaşan kaynak hastane kantininin revir olmadan önceki ve sonraki halini fotoğraf alarak durumu ortaya koydu. Hastene kantini revire çevrilmeden önce çekilen fotoğrafta ön kısımda müşterilerin oturması için sandalye ve masalar bulunuyor Kantin revire çevrildikten sonra çekilen fotoğrafta ise sandalyelerin kaldırıldığı gözüküyor
Hastane yönetimi tarafından bugün yapılan açıklamada hastanenin eski acil servis bölümünün de hizmete açıldığı duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi eski acil servisi halkımıza hizmet vermeye başlamıştır. Covid19 şikayeti olan hastalarımıza Mengücek Gazi EAH ek hizmet binası acilinde, diğer acil ve travma vakalarına ise ana bina acil (eski acil) bölümünde hizmet verilecektir”

https://abcgazetesi.com/erzincandahastaneninkantiniyogunluktanrevirecevrildi358835
Mahkeme incelemesini tamamladı: İmamoğlu'nun tutukluluğu hakkında flaş karar25 izlenme
İşitme engelliyi santrala atayanlar görevden alındı!250 izlenme
Rus askerleri kendilerini protesto eden Ukraynalıları darp ederek gözaltına aldı!92 izlenme
'Türkiye'den Londra'ya 100 milyar dolar kaçırıldı'1183 izlenme
ABD bu Atatürk anketini konuşuyor!212 izlenme
370 kişi öldü! Müteahhit hâlâ firari…37 izlenme
Kafe-bar çalışanları "Hayatımızı elimizden aldınız, kısmi açılmayı kabul etmiyoruz"75 izlenme
Halkın egemenliği 105 yaşında35 izlenme
Prof. Dr. Ahmet Saltık 'Koronavirüs Türkiye'de yaklaşık 6 milyon insana bulaştı !'
CHP'nin 'kayıp silahların araştırılması' önergesi Meclis'te AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi!
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adaylığı ve diğer birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Emekli vatandaş tabanı delik ayakkabısını gösterip isyan etti: "İşte emeklinin hali, sadaka gibi bin lira ikramiye verdiler"