Sedat Peker'in iddia ettiği aylık 10 bin dolar alan siyasetçi tartışmasını değerlendiren eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, konuyu AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bildiğini belirterek "Soylu, Erdoğan'ın iki dudağı arasında bir memur" dedi.
"GEÇMİŞTE DE PARA VEREN MAFYA VARDI"
Geçmişte de siyasetçilere para veren mafya olduğunu ve o kişinin tek kişi olduğunu belirten Tantan, "O tek kişi bulunduğu statü bakımından o mafyamsı yapıyı koruyup kollayacak yapıdaysa ve onu adliyede ve polise karşı koruyacak kimlikteyse, ona para verebilir.
Önceden kurumlar kendi içindeki bu tip şeyleri kendi içindeki denetim mekanizmalarıyla soruşturma imkanlarıyla ortadan kaldırabiliyordu. Şimdi denetim mekanizması yok, demetim ve sorgulama yok. Sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Sistemdeki çöküşten dolayı bu sistemden herkes istifade ediyor." ifadelerini kullandı.Gazeteci Aytunç Erkin'in "10 bin dolar alan siyasetçiyi devlet açıklamazken, Sedat Peker 'Ben pazar günü açıklayacağım' derse bu ne demek?" sorusuna Tantan, "Yakalanmadan önce eğer bir mafya lideri veya organize suç örgütü lideri bir takım açıklamalarda bulunsa etkin pişmanlıktan yararlanabilir. Yani gelse dese ki 'Ben bütün bu suçları anlattım.' Bunlar da suç olan deliller" şeklinde konuştu.
"ERDOĞAN BİLİYOR"
Öte yandan Tantan, gazeteci Aytunç Erkin’in, “Cumhurbaşkanı 10 bin dolar alan siyasetçiyi biliyor mudur sizce? İçişleri Bakanı bilgi vermiş midir?” sorusuna ise, “Mutlaka biliyordur. İçişleri Bakanı’nın bir siyasi zemini yok. İçişleri Bakanı bir memur. Cumhurbaşkanı’nın iki dudağı arasındaki görevlendirilmiş bir memur” cevabını verdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/sedatpekerdenaylik10bindolaralansiyasetcihakkindabombah79942.html
Kendi gitti saltanatı kaldı! 3 yıldır zarar eden Et ve Süt Kurumu'nun 4 yöneticisi maaşları çifter çifter götürüyor!40 izlenme
Bakanlığın kararının ardından PTT çalışanları isyan etti! ‘Maske yerine virüs dağıtmak istemiyoruz’152 izlenme
Mansur Yavaş'tan İmamoğlu çıkışı! 'Bir yasak konacak olursa...'22 izlenme
İki genç çırpına çırpına can verdi, herkes kendini aklama derdine düştü22 izlenme
İmamoğlu protestolarının ardından polislere 10 bin lira verildi iddiası13 izlenme
Antalya'daki 'derin kulak' AKP'li yöneticinin yeğeni çıktı!240 izlenme
RTÜK 2025’te rekora koşuyor: Muhalif kanallara 3 ayda 55 milyon TL’lik ceza22 izlenme
19 milyon öğrenci için yarıyıl tatil zili bugün çalacak.23 izlenme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 2019 başarısını bize getiren seçmen, Saray ve Bahçeli'yi reddetmeye devam ediyor.
Türkiye, 2023'ün ilk 8 ayında deniz salyangozu ihracatından 11.6 milyon dolar kazandı
CHP'li Yavuzyılmaz “TRT suç işliyor” diyerek anlattı, yayın ilkelerini hatırlattı: “İmamoğlu’na sinsice medya operasyonu yürütüyor”
Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak