Balıkesir Sındırgı'da İstanbul ve birçok ilde de hissedilen AFAD'a göre 4,9 Kandilli'ye göre 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Kandilli'den yapılan duyuruya göre 12.41'de bölgede 4,1'lik bir deprem daha meydana geldi. 12.35 saatinde yaşanan Balıkesir Sındırgı merkezli depremin derinliği ise AFAD tarafından 7,72 kilometre olarak duyuruldu.
AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA
AFAD tarafından depremin ardından yapılan ilk açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Balıkesir ilimizin Sındırgı ilçesinde saat 12.35’te meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."
İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
Depreme ilişkin AFAD ile birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklama yaptı. Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:
"Balıkesir Sındırgı’da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydan gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."
TELE1
AKP iktidarı enerji tasarrufu için 200 milyon dolar dış borç aldı!
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar CHP'den istifa etti: YENİ Parti rozeti taktı
65 yaş yasakları tek tek geri geliyor! 22 kente yükseldi!
Kışın ortasında günlerce elektriksiz kalan Isparta'da yeni elektrik ihalesi bakın kime gitti!
Eski AKP'li vekilin kurduğu İsrafı Önleme Vakfı'nda usulsüzlük!
Dini eğitimde son nokta ! 'Bakara makara'yı hatırlatan ifadeler 'Sadak Allah ül azim, gel başını kazim !'
6 öğrenciye cinsel istismar iddiasına 135 yıla kadar hapis istemi
Doktorlara “Giderlerse gitsinler” denilmesinin çilesini vatandaş çekiyor: Hastanelerde randevu bulunamıyor
Bütçe dindar nesil inşaatlarına: İmam hatiplere milyonlar ayrıldı!
Çift maaş alan milletvekili sayısını açıkladı: Bir de teklifte bulundu