Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, AKP'li Hayrettin Güngör'ün yönettiği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde son 6 ayda suya gelen yüzde 57’ye zammı gündeme getirerek, fahiş zamlar sonrası kamuoyunun merak ettiği sorulara cevap aradı.
Son 6 ayda örtülü olarak gelen ve yüzde 57’ye varan zamlar sonrası, vatandaşın cebinde hali hazırda yüksek enflasyon sebebiyle eriyen parasına bir el daha uzandı.
Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Ali Öztunç, Ankara’dan sorularına cevap aradı.
Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde;
Sosyal belediyecilik, vatandaşın belediye hizmetlerine daha ucuza erişebilmesini sağlamaktır. Türkiye’nin pek çok ilinde, örneğin İstanbul ve Ankara’da suya indirim yapılırken, Türkiye’nin en büyük su havzalarına sahip illerimizden biri olan Kahramanmaraş’ta suya zam yapılmasını anlamak mümkün değildir.
Buna istinaden;
1 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi suya son 6 ay da zam yapmış mıdır?
2 Su fiyatları güncelleme adı altında arttırılmış mıdır?
3 Şubat ayında Kahramanmaraş’ta 1 metre küp suyun iş yerlerinde ve konutlarda birim fiyatı kaç Liradan, Nisan ayında kaç Liradan faturalandırılmıştır?
4 Son 6 ayda suyun ton fiyatı 2.30 TL’den 3.61 TL ye çıkartılmış mıdır? Bu örtülü olarak suya yüzde 57 zam yapıldığı anlamına gelmiyor mu?
5 Türkiye’nin pek çok ilinde, mesela İstanbul ve Ankara’da suya indirim yapılırken, Türkiye’nin en büyük su havzalarından olan Kahramanmaraş’ta suya zam yapılmasının sebebi, mantığı ve gerçekliği nedir?
6 Gaziantep’e verilen Helete ( Düzbağ) suyu ile ilgili Heletelilere verilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait sözler ne zaman yerine getirilecektir?
http://www.krttv.com.tr/gundem/akplibelediyeyaptiyapacagini6aydayuzde57zamh10789.html
Cumhurbaşkanlığı forsu kullanan çete çökertildi: Sahte polislerin foyası ortaya çıktı!9 izlenme
Buğday fiyatları Hindistan'ın yasak kararıyla yükseliş gösterdi32 izlenme
İkramiyeye zam yapmayan iktidara emeklilerden tepki! 'Yazıklar olsun! Açız aç…'45 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.553 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.151.038'e, can kaybı da 45.419’a yükseldi!35 izlenme
Isparta Belediye Başkanı'nın makam aracı yeniden gündemde!49 izlenme
Yeter ki enerji patronlarına bir şey olmasın! AKP'den dağıtım şirketlerini koruma hamlesi195 izlenme
Bakanlığın Orman Müdürü olarak atadığı isim şoke etti! 'Erdoğan bile yalakalığından rahatsız olmuştu...'46 izlenme
Otogaza zam!32 izlenme