Geçtiğimiz yılın aralık ayının 30. gününde Ankara’nın en işlek yerlerinden biri olan Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, uzun bir süre gündemde kalmıştı.
Ateş’in cinayetine ilişkin yapılan soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ile Ülkü Ocakları eski yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem’in de bulunduğu 21 kişi tutuklanmıştı.
Olay sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Demirbaş’ın, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un zaman zaman kullandığı evde olduğu ortaya çıkmış, Demirbaş’ı sakladığı iddia edilen Kılavuz’un da polisle tartıştığı iddia edilmişti. Kılavuz hakkında “cinayete yardım” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı da anlaşılmıştı.
T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla, biri komiser olmak üzere 2 polis dün sabah gözaltına alınmıştı. Gözaltı kararı ise dosyanın emniyet ayağında yaşanan yeni bir skandalı ortaya çıkardı.
Gözaltına alınan komiser M.E.A’nın, cinayetten sonra tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a, “Ateş’in ev adresi, anlık konum bilgileri, sık gittiği yerler ile kullandığı araçların marka, model ve plakaları” gibi bilgileri sızdırdığı belirlendi. Buna karşın M.E.A’nın Ateş cinayeti soruşturmasında aktif olarak rol aldığı anlaşıldı.
Soruşturma kapsamında M.E.A ile gözaltına alınan polis dışında 3 kişi daha gözaltına alınmıştı.
Dün gözaltına alınan 5 kişi de doğrudan adliyeye sevk edilmişti.
Hakim karşısına çıkarılan komiser M.E.A'nın tutuklanarak cezaevine gönderildiği aktarıldı.
Gerçek Gündem
AKP'li isimden hilafet çağrısı! "Hilafeti ilan etmek ülkenin kurtuluşu demektir"64 izlenme
Öğrencilere sabah namazı dayatması!195 izlenme
Özlem Çerçioğlu'na kredi şoku13 izlenme
Gökhan Zan seçmen kağıtlarıyla paylaştı | Seçimde şaibe iddiaları: 'Yüzde 100'e yakın CHP seçmeninin olduğu yerde cesaret etmişler'31 izlenme
5 çocuğun ölümünde ihmaller silsilesi... Amca 'İçim yanıyor' diyerek açıkladı24 izlenme
Emeklilere ek zam yapılacak mı? AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu tarih verdi29 izlenme
Bir yalanın anatomisi: Yenikapı-Havalimanı metrosunda aslında ne oldu?44 izlenme
'Urgan' iddiasında bulunmuştu: İlker Gönen'in avukatına soruşturma!18 izlenme
İsveçli Casus için İran Mahkemesinden İdam Kararı
Yarım ekmek kokoreçe 110 TL veren vatandaş, ülkenin iyi bir yere gittiğini iddia etti: "Yunanistan'ı 2-3 saat içinde fethederiz, Amerika sıkıntı"
AKP'li Mücahit Birinci Erdoğan'a 'dislike'ı dış güçlere bağladı! "Pensilvanya güdümlü makineler devrede"
Oy atmaya giden vatandaşların kantindeki fiyatları görünce gözleri fal taşı gibi açıldı