Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı’nda termik santrale kömür sağlamak amacıyla yürütülen maden faaliyetlerine karşı verilen mücadelenin sembol isimlerinden biri haline gelen 90 yaşındaki Zehra Yıldırım, hayatını kaybetti.
24 Temmuz 2023’te Limak Holding ve IC Holding ortaklığına ait YeniköyKemerköy Termik Santrali’ne kömür sağlamak amacıyla ormanda başlatılan ağaç kesimi, tüm Türkiye'nin tepkisini çekmişti. Bölge sakinleri, doğayı, zeytinlikleri, evlerini ve yaşam alanlarını savunmak için haftalarca süren bir nöbet başlatmıştı.
Bu direnişin ön saflarında yer alan isimlerden biri de Zehra Yıldırım olmuştu. “Çamlarımızı ormanlarımızı,toprağımızı,sularımızı havamızı evimizi zeytinlerimizi tarlalarımızı vemiyorlar” sözleriyle hafızalara kazınan Zehra Nine, mücadelenin en yaşlı ama en kararlı yüzlerinden biriydi. Yıldırım, "Her şey çok güzeldi bir sıkıntımız yoktu" derken ağaç kesimleriyle başlayan süreci "Ne söyleyeyim, kestiler işte. Maden için yaptılar, madenden sonra evler yıkıldı bahçeler yıkıldı" diyerek yaşanan yıkımı anlatmıştı.
'Akbelen Yuvamız Vermeyeceğiz' sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ZEHRA NENEMİZİ KAYBETTİK! Akbelen’de korkusuzca direnişin önünde yürüyen Zehra ninemizi kaybettik. Başımız sağolsun. Yüreğimiz yanıyor! Zehra ninemiz bu toprağın onuruydu. Onun hatırasına, mücadelesine, her dalına tutunduğu ağaçlarımıza, zeytinimize sahip çıkacağız.”
Gerçek Gündem
32 yıla kadar hapsi isteniyordu, tahliye edildi!175 izlenme
Rezan Epözdemir'e tutuklama talebi58 izlenme
Kontrollü yıkım böyle kontrolden çıktı! Saniyeler içinde yerle bir oldu63 izlenme
Vatandaşın borcu çok, cepte para yok! 34.5 milyon kişinin 899 milyar lira borcu var!71 izlenme
Selçuk Geçer emekliye neden para verilmediğini açıkladı: "Bu abilerin hiçbiri 3 yıldır vergi ödemiyormuş"28 izlenme
Silahla canlı yayın basan çete üyeleri spikerin cebine dinamit koydu, Ekvador yangın yerine döndü!57 izlenme
Zam haberini duyan vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına koşunca, istasyonların önünde uzun kuyruklar oluştu36 izlenme
AKP'den, 'özelleştirmelere' son sürat devam! Limanlar, otoyollar, tesisler...75 izlenme
Flaş iddia: Fahrettin Koca eşyalarını toplayıp makamından ayrıldı
AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay tank gibi çakarlı arabayla şaşalı şehir turu attı, yine de seçimi kaybetti
Oyların yeniden sayılmasını isteyen bir grup genç YSK önünde gözaltına alındı!
İktidar paraya sıkıştı trafikte haraç alacak