Hükümetin olmayan göç stratejisi ve açık kapı politikası ülkeyi sığınmacıların cazibe merkezi haline getirdi. Milyonlarca Suriyeli, başta savaş nedeniyle Türkiye’ye gelirken artık Türkiye’yi mesken tutmuş durumda.
İç savaşın bittiği, Esad’ın vatandaşlarının geri dönüşü için genel af ilan ettiği dönemde, ülkemizde ise sığınmacı güzellemeleri yapılmaya devam ediyor.
Bakanlar ve üst düzey bürokratlar bile konuyla ilgili, ‘isteseler de göndermeyiz’, ‘Türk ekonomisini onlar ayakta tutuyor’, ‘ülkelerinde savaş var’ gibi bahanelerle sığınmacıları ülkede tutmaya devam ediyor.
Kariyerine Suriye’de devam eden Türk basketbolcu Kemal Canbolat ise sosyal medya hesabından, Türk halkına gerçekleri göstermeye devam ediyor.
Gezgin Fatih Koparan ile birlikte Suriye’den görüntüler paylaşan Canbolat, Suriye sokaklarındaki Türk halkından saklanan gerçekleri ortaya çıkardı.
Suriye’nin Hama şehrinden görüntüler paylaşan Canbolat, sosyal hayatın rutin bir şekilde devam ettiğini, bölgede savaş olmadığını ve halkın günlük hayatını nasıl sürdürdüğünü gözler önüne serdi.
Canbolat’ın tüm Türkiye’ye gösterdiği görüntüler, sosyal medyada viral olurken defalarca paylaşıldı.










Yeniçağ
'Neden doktor randevusu yok?' sorusunun cevabı bu tabloda
3 milyon 834 bin 908 kişi yasal takipte
Aktaş’ın şirket binası bile imara aykırıymış
Yazar Eylem Tok’un oğlunun çarptığı genç: "Yardım istemek için çıkarttım, telefonumu elimden aldılar"
‘Müteahhitler Bakan olsa bu kadarını yapmazlardı’
Orduda tehlike: "Tarikatlar 2023'ü milat görüyor"
Bir çiftçinin daha banka borcu nedeniyle traktörü haczedildi! Sözleri yürek yaktı 'Hiç mi vicdanları yok'
Bloomberg: Türkiye 115 bin ton mısır ithal etti
Türkiye'nin şifresini 40 saniyede çözdü !
Türkiye'de koronavirüs ölümleri saklanıyor mu? Aytun Çıray'dan flaş açıklama!
CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı duyurdu: Vefat sayıları açıklanandan 2-3 kat fazla!
Ucu Erdoğan Ailesi'ne dokunan FETÖ soruşturması başladı!
Can Atalay hakkındaki ‘hak ihlali’ kararını uygulamayan daire başkanı Yargıtay Başkanlığı’na aday
Bakan Koca açıkladı: 8.642 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.556.837'ye, can kaybı 27.093’e yükseldi!