Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı saldırılar devam ediyor. Saldırıların Gostomel şehrinde de şiddetini artırmasının ardından Rus birlikleri, Ukrayna üretimi olan dünyanın en büyük kargo uçaklarından birini de bombaladı.
Sözcü'de yer alan habere göre, corona virüsü salgınında aktif olarak kullanılan ve tonlarca malzeme taşıyabilen devasa kargo uçağı Antonov An225 tipindeki “Mriya” isimli uçaklardan biri olan devasa uçak, Hostomel şehrindeki askeri hangarların birinde Rus bombardımanı altında kalarak kullanılamaz hale geldi.

“GALİP GELEN BİZ OLACAĞIZ”
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Ukrayna'nın ASELSAN'ı olarak kabul edilen Ukroboronprom (UOP) tarafından da bombalama haberinin doğrulanmasının ardından Dışişleri Bakanı Kuleba sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, uçağın fotoğrafını paylaşarak, “Bu gördüğünüz dünyanın en büyük uçağıydı. Mriya yani Ukrayna dilinde rüya demek. Rusya bizim Mriya'mızı yok etmiş olabilir ancak güçlü, özgür, demokratik bir Avrupa devleti olma hayalimizi asla yıkamayacak. Galip gelen biz olacağız” ifadelerini kullandı.
Ukroboronprom (UOP) tarafından yapılan açıklamada da, “İşgalciler tarafından Antonov An225 tipindeki kargo uçağı imha edilmiştir. İşgalcilerin parasıyla yeniden yapılacaktır” denildi.
Öğretmenler tarikat ve cemaatlerden rahatsız!118 izlenme
‘El etek öpenler unutuldu, bizler sanık olduk’39 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 13.215 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.793.632'ye, can kaybı 29.094’e yükseldi!101 izlenme
Ekim ayı da asgari ücretle geçmiyor: Vatandaş makarna ve sütten de vazgeçecek!28 izlenme
Kızıl Goncalar dizisine damga vuran Atatürk sahnesi! "Mustafa Kemal bir fikir adamıdır"75 izlenme
'Kimleri sorguladığı anlaşılabilir': Süleyman Soylu, o WhatsApp grubundan çıkarıldı!32 izlenme
Gaziantep'te bir vatandaşın Valiliğe yazdığı dilekçe yürek dağladı... "Ne dayanacak gücüm ne de umudum kaldı"68 izlenme
Darphane'nin taşıt tanıma açıklaması böyle dedirtti: Buna kim inanır!26 izlenme
İzmir Güzelyalı çevresine silahlı saldırı gündemi derinden sarstı.
AKP'den "Oscar'lık" performansa uyarı! Kendini yere atarak "imdat polis" diyen İbrahim Efe hakkında soruşturma başlatıldı
Polis, Büyükçekmece’de kapı kapı seçmen kontrolü yapıyor!
BİM’in sattığı Apple aksesuarları sahte çıktı!