Eski Japon aktör ve Reiwa Shinsengumi partisinin lideri Taro Yamamoto, Japonya Ulusal Meclisi'nde tartışmalı sığınmacı yasa tasarısına karşı çıkmasının ardından milletvekilleri birbirine girdi.
Taro Yamamoto, yasanın oylanacağı oturum esnasında milletvekillerine yumruklu saldırıda bulundu.
Japan Times'ın haberine göre, yaşanan arbede sonrasında yasa tasarısı oturumu geçici olarak durduruldu.
Haberde, Japon Komünist Partisi üyesi Sohei Nihi'nin arbede sırasında "Bu tasarının buharlaştırılması kabul edilemez. Bu nedenle tasarının geri çekilmesini ve kapsamlı müzakerelerin yapılmasını talep ediyoruz" dediği belirtildi.
TARTIŞMALI SIĞINMACI TASARISI
Söz konusu tasarının, Japonya'nın göçmen politikasının kontrol edilmesi ve sığınmacıların ülkede uzun süreli gözaltında tutulmasının geri alınması yönünde uzun süredir devam eden tartışmalı bir teklif olduğu belirtiliyor.
Tasarı, çoğunluk koalisyonunun desteğine sahip olmakla birlikte, mülteci ve sığınmacıların haklarını korumak için yeterince ileri gitmediğini ve halihazırda gözaltında tutulanların koşullarını iyileştirmediğini savunan ilerici milletvekillerinin güçlü muhalefetine maruz kaldı.
Habere göre, çoğunluk liderleri 2021 yılında da benzer bir teklif sunmuş ancak Ratnayake Liyange WIshma Sandamali adlı Sri Lankalı bir mültecinin Nagoya'daki bir göçmenlik tesisinde gözaltında tutulduğu sırada hayatını kaybetmesinin ardından ulusal çapta yükselen tepkiler üzerine teklif durdurulmuştu.
Yeni yasa tasarısı tutukluların tıbbi gözetimini arttırmayı ve bakıcıların eğitimini yükseltmeyi amaçlıyor.
Ancak, Yamamoto gibi muhalefet liderleri, bunun sığınmacılar, özellikle de çocuklar için iyileştirilmiş koşulları garanti etmediğini ve sığınma başvuru sürecindeki başarısızlıkları ele almadığını savunuyor.
Yeniçağ
Protokole özel asfalt! Hatay'da 2 yıllık yol sorunu bir günde çözüldü
Rize'de bir sokak röportajında Erdoğan'ı 'Saçmaladığını düşünüyorum' diyerek eleştiren ve Sedat Peker'e selam gönderen vatandaş gözaltına alındı!
Kan donduran olay! Tire’de 12 yaşındaki kız çocuğu ikiz bebek doğurdu!
Zeren Ertaş’ın hayatını kaybettiği KYK davasında karar: Sanıklara ‘gelecekleri etkilenir’ diye indirimli ceza
İş dünyasından ekonomi tepkisi: "Bu böyle gitmez, değişikliğe ihtiyaç var!"
‘Fotoroman Süleyman’ şikâyetine takipsizlik kararı
Ankara Barosu Başkanı: Sıra bize geldiyse bedel öderiz
'Saraysız Başkan' senatörlükten istifa etti: "Köpeğim öldüğü gün karar verdim"
Kızılay, AKP'li belediyeye taksi durağı yapmış!
Ekonomik kriz onları teğet geçti! Diyanet'in harcamaları dudak uçuklattı!
Hilafet çağrısı yapan imam akıl almaz sözlerle kadınları hedef aldı! 'Sokaklar kasap dükkanı gibi, et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor!'
Buradan geçen her araç için cebimizden 678 lira çıkıyor!
Çay simit keyfi de lüks olacak : Simite büyük zam geliyor
Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde meydana gelen depremde Sındırgı'da bir bina yıkıldı!