Kahramanmaraş merkezli 11 kentte etkili olan 6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay'da yaşayan vatandaşların aylardır şikayet ettiği ve araçların sık sık suya gömüldüğü yolların 6 Şubat anma törenleri öncesinde hızla düzenlenmesi dikkat çekti.
Depremin yıktığı Hatay'da son durumu aktaran Sözcü muhabiri Gülnur Saydam, kentte uzun süredir çukurlarla dolu ve kullanılamaz halde olan yolların bir gün içerisinde tamamen asfaltlandığını söyledi.
Düzenlemenin, bakanlar, vali, belediye başkanı ve şehir dışından gelen depremzedelerin de katılacağı program öncesinde yapıldığına dikkat çeken Saydam, şunları söyledi:
"*Burası, uzun zamandır çukurlarla dolu bir yoldu. En ufak bir yağmurda bile arabalar suya gömülüyor, sanayi bölgesi adeta çıkmaz bir hale geliyordu. Toz, duman; aklınıza ne gelirse burada etkiliydi.
*Ancak bu sabah itibarıyla tamamen yeni bir asfalt döşendi. Neden mi? Çünkü 6 Şubat’ta burada protokol olacak. Bakanlar, vali, belediye başkanı ve şehir dışından gelen depremzedeler burada bulunacak.
*Görülüyor ki, aylarca şikayet edilen ve insanların maddi-manevi zarara uğradığı bu yol, yalnızca bir gün içinde tamamen asfaltlanabiliyor.
*Yani, yıllardır dile getirilen birçok sorun bir yana, burada yapılanlar ve söylenenler daha çok görsel bir şölenden ibaret gibi görünüyor."
Sözcü
İBB dosyasından bu da çıktı! Gizli tanığın ifadesi şikayetçi ifadesinin üçüncü hali
Avrupa’nın çöplüğü olduk: Atık ihracatında Türkiye yine ‘lider’
İktidarın lüks hamam sefası!
Narinin babası şüphelendiği ismi açıkladı: "80 bin TL için öldürdüğünü düşünüyorum!"
Küçükbaşta büyük kriz! Yumurta ve et cep yakıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi sözler: Beşar Esad'ın Özbekistan'a gelmesini isterdim, onunla görüşürdüm
İmamoğlu: Depremden sonra en büyük tehdit Kanal İstanbul!
Özelde kriz: En az 3 bin okul kapanacak
Bu kadarına da pes! "Sığınacak yeri olmayan Filistinli bayanları evime davet ediyorum" dedi
Kemal Albayrak'tan kurucusu olduğu AKP'ye sert sözler! 'Haramiler, kopuşlar olacak'
Üniversite hastanesinde 500 bin liralık yolsuzluk iddiası!
Ekrem İmamoğlu'nu şikâyet eden YSK üyesinin, Binali Yıldırım'ın oğlu ve avukatıyla Venezuela'ya gittiği ortaya çıktı!
Teğmenlerin şikâyetlerinde yeni gelişme!
Esrar perdesi aralandı: Uyuşturucu bulunan cenaze aracı 'yandaş'a ait!