Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre Marmaraereğlisi’nde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Aynı depremin büyüklüğünü AFAD da 3.7 olarak açıklarken, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy canlı yayında ilk değerlendirmelerini paylaştı.
TV100 canlı yayınında konuşan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “2019’da olan depremin ve 23 Nisan’da olan depremin devamı bu. Ama şöyle bir farklılık var. Silivri çukurundaki depremin derinliği 20 kilometre uzanıyor. Tekirdağ çukurunda da 20-25 kilometre uzanıyor” dedi.
Üşümezsoy, “Bu doğal oluşan, oradaki fayın bir artçısı. Yeni bir faya gitmiyor. 2. Bir 6 büyüklüğünde deprem olabilir. Derin bir fay orası. Parça parça kırılıyor. Bir seferde kırılacak bir 7’lik, 7.2’lik bir deprem tezi için korkulacak bir nokta yok.” Diye konuştu.
Üşümezsoy, “Marmara Denizi’nde boydan boya 180 kilometrelik bir fay var mı?” sorusuna da “Bu faylar iki ayrı faydır, bir seferde 7’lik deprem yapmaz” dedi. Üşümezsoy sözlerinin devamında ise, “Biz o fayın olmadığını söyledikten sonra bizzat Celal Şengör o fayın olduğu noktasından vazgeçtiler” diye konuştu.
Üşümezsoy, artçıların küçük şiddetlerde gidip gitmeyeceğine yönelik soruya ise, “Evet. Bir tane 6’lık deprem olabilir belki. Parça parça kırıldığı için enerjileri de küçük küçük geliyor” yanıtını verdi.
Gerçek Gündem
Kaynak: TV100
İş aramaktan ümidini kesenlerin sayısında flaş artış
Katledilen üniversiteli motokurye Ata’nın annesi: "O caninin babası da cinayetten dolayı 10 yıldır Buca Cezaevi’nde yatıyor. Babası da cezalandırılmalı, çünkü azmettiricisi o"
Büyük çöküş! 1554 konkordato talebi
FT: Yatırımcılar Erdoğan'ı cezalandırıyor
İmamoğlu operasyonu şirketlerin kredi notunu vurdu
İki tarafta da binlerce ölü var: İşte İsrail-Gazze savaşında son durum
Rusya'dan Türkiye'yi zora sokacak yağ haberi
Taş ocağını büyütmek isteyen firma yetkililerini köylüler ‘kapıdan kovdu’
Öğrenciler nasıl oy kullanacak?
Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi tribünler: "YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA!"
Dilan Polat'ın o videosu gündem oldu: "Bana üstü açık araba al, bu ara içimde yangınlar var Engin"
Bakan Koca açıkladı: 6.435 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.406.216’ya, can kaybı da 24.487’ye yükseldi!
Eylem Tok ve oğlunun ABD’de gözaltına alındığı anlar ortaya çıktı!
Gaziantep'te öğretmen lise öğrencisini sınıfta tekme tokat dövdü! Valilik soruşturma başlattı!