Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklar için "Pişman değilim" demesi acı gerçekleri yüzüne vurdurdu. Sırrı Süreyya Önder'in kızı Ceren Önder, babasının tutsak edildiğini hatırlatarak "Hiç utanmadınız, iyi hatırlanmayacaksınız!" diyerek isyan etti.
Mahkemenin mutlak butlan kararıyla CHP'ye atanan Kemal Kılıçdaroğlu kararın ardından ilk kez bir canlı yayına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu programda, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması sürecinde verdiği oy nedeniyle pişman olmadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, o dönem dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve milletvekillerinin tutuklanması sürecini bir “aklanma” yolu olarak tanımladı.
Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılması ve tutuklamalar hakkındaki bu sözleri kamuoyunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hayatını kaybeden Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in kızı Ceren Önder Kandemir, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına karşı çıkarak babasının yaşadığı süreci ve cezaevi koşullarını anlattı.
Kandemir, Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığı doğru
bulmuyorsunuz demek… Benim babam, sizin doğru bulmadığınız
dokunulmazlığı kaldırılınca, görev gereği KÜRSÜ DIŞINDA okuduğu mektup
yüzünden 60 yaşında tutsak edildi. Gençliğinin tam 8 yılını, aynı sizin
gibi hiçbir aksiyonundan pişman olmayanların uygulattığı iğrenç,
insanlık onurunu yok edecek işkencelerle geçirdikten sonra, daha
sıçramadan derin bir uyku uyuyamazken yeniden mahkum oldu. Binbir çeşit
yeni hastalık edindi Kandıra cezaevinde. Çok geçmeden daha da hastalandı
ve öldü."
Kandemir, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
"Susmak istiyordum çünkü size laf atmak konforlu. Siz en basit olansınız, en kolay bölümsünüz. Katıldığınız programda Selahattin Demirtaş ve terör kelimelerini arka arkaya kullanmaya hiç utanmadığınız için susamadım. 78 yaşında birine bela okuyacak değilim fakat dokunulmazlıkların kaldırılmasından bugüne dek tutsak edilmiş, ruhunda onarılmaz yaralar açılmış, çocuklarının büyüdüğünü görememiş, aile üyelerini toprağa vermiş ve cenazesine bile gidememiş herkesin ahı her gece ve gündüz, bu dünyada ve ahirette üzerinizdedir. İyi hatırlanmayacaksınız."
Dilan Polat ve Engin Polat'a cezaevi yolu göründü: İşte istenen cezalar39 izlenme
Sandıklara abluka219 izlenme
Suriye'ye yeni askeri harekat48 izlenme
128 milyar dolar nerede? Savcıya göre bu soru hakaret!126 izlenme
Mahsur kalan bir kediyi kurtarmak isteyen kadına 'emniyet şeridinde' çarpan şoföre meydan dayağı!37 izlenme
Validen korkutan açıklama: Günde ortalama 100’e yakın yeni vaka çıkıyor!90 izlenme
Gazeteci Terkoğlu: Milli Beka Hareketi Soylu'nun 'Siyah gömleklileri'78 izlenme
Tosuncuk da parselci oldu12 izlenme
Atatürk'e hakaret cezasız kaldı! Beraat eden öğretmen 'Tekbirlerle' karşılandı
Tarımda baştan aşağı reform şart!
Mehmet Ali Çelebi'nin 'istifa' mektubunu hatırlattı: "Kendi deyimiyle 'iktidar çöplüğü'nün piyadesi oldu"
Embriyo Üretim Merkezi’nin kapısına kilit vuruldu! 15 bin damızlık ineği kestiler!