Ünlü şarkıcı Sezen Aksu'nun 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösteren Murat Şahin, ünlü sanatçıyı tehdit eden paylaşımlarda bulunmuştu.
Şahin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "14 Temmuz 2016’da 'CUNTA' imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, FETÖ'nün 'aziz dostum' dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…" ifadelrini kullanmıştı.
Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programında Murat Şahin ve başkanlığını yaptığı hükümete yakınlığı ile bilinen Milli Beka Hareketi masaya yatırıldı. Şahin'in Sezen Aksu'ya yönelik sözlerine tepki gösteren Şirin Payzın, "Tarikat meseleleri konuşulmasın bunun ucu siyasete varıyor diye yine bu tarikatla bağlantılı bir takım siyasilerin verdiği gazla... Böyle bir durumda da iktidar sessiz kaldığı için bunun getirisinden onlarda faydalandıkları için... Böyle bir şey nasıl olabilir? Nasıl demokratik bir ülkede bir hukuk devletinde nasıl olabilir? Burası laik bir ülke. İstersen her türlü şeyi eleştirebilirsin, ayrıca hakaret yok, ayrıca sana ne, sen kimsin, nasıl böyle bir tehditte bulunuyorsun? Evinin önündeyiz gibi bir tehdidi bulunanlara nasıl sessiz kalabiliyorsun?" ifadelerini kullandı.
Payzın, bu sözlerinin ardından sözü Gazeteci Barış Terkoğlu'na vererek 'kim bunlar?' diye sordu.
"Milli Beka Hareketi'ni bir tarikata falan bağlamaya gerek yok" diyen Terkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
"Birincisi bu hadisenin Türkiye'nin son dönemdeki Sedat PEker iddialarıyla, 10 bin dolar hikayesiyle, AKP içindeki kavgalarla son derece ilişkisi var. Türkiye'de bu insanlar bir cemaat üyesi yakıştırması yapılmak için bile çok aşağıdalar. 'Kimle bağlantısı var?' diye sorduğum, kendi camialarına da yakın bir isim onlar için bir kelime kullandı ama yani nasıl tarif edeyim bunlar ancak sarayda hani padişahı güldürmek için görevli olanlar vardır ya onlardan olabilirler dedi.
Bu insanlar çıkıyorlar Tarkan'ın Cuppa şarkısı aslında cunta demek istiyor, yok efendim Sezen Aksu bilmem ne demek istiyor. Burada şimdi biz bunları tartışıyoruz, bu insanlar ise perde önünde aslında milli ve manevi bekayı savunuyor görünürken arka planda başka işler çeviriyorlar."
Terkoğlu, programda Murat Şahin'e ait eski bir görüntü izletti. Görüntülerde, rutin bir polis çevirmesine takılan Şahin'in aracından sahte polis ve gazeteci kimliği, çakar ve polis telsizi çıktığı görülüyor ayrıca Şahin'in polislere karşı lakayt bir tavır içinde olması da dikkat çekiyor. Görüntüler üzerine konuşan Terkoğlu, Şahin'in polis çevirmesinden sonra 'Bunlar benim değildi o sırada araçtaydı' ifadelerine, "Kim verdi bu kimlikleri? Sahte polis kimliği sahte gazeteci kimliği, telsiz bulundu. Bunlar hakkında tahkikat başlatıldı mı?" dedi.
Terkoğlu, Milli Beka Hareketi'ni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Siyah gömleklileri' yani 'sokak milisleri' olarak tanımladı.
Terkoğlu aynı zamanda Soylu ve Metin Külünk arasındaki çekişmede Milli Beka Hareketi'nin Soylu'nun tarafında yer aldığını, bunun üzerine Külünk ve ona bağlı bazı grupların da Milli Beka Hareketi binasını bastığını ifade etti.
halktv.com.tr
Kuru soğana yüzde 70 zam! 'Soğan ekmek' de lüks oldu40 izlenme
'Hulusi Akar ile gezmeye gitmem' diyen Yılmaz Özdil’e hapis cezası!74 izlenme
Kırmızı kategorideki iller 58'e çıktı! İşte yeni alınan kararlar91 izlenme
Tarih verildi: AKP'den memur ve emeklilere zam açıklaması92 izlenme
Eros'u işkence ile katletti ama 1 gün bile yatmayacak!30 izlenme
Financial Times: "Türkiye’ye kaynağı belirsiz para nereden geliyor?"43 izlenme
Yeni rotayı kullanan ilk tahıl gemisi Ukrayna limanına yanaştı25 izlenme
BAE’ye vergi kıyağına kahve sektöründen tepki: ‘BAE’ye vergi kıyağı, yerli üreticiyi iflasa sürükleyecek’32 izlenme
Gelecek Partili Doğan Demir vekil maaşlarına isyan etti: "196 bin 775 lirayı bize çok görüyorlar"
Fileyi 100 liraya dolduruyorduk şimdi yarısı boş!
İsias Otel'in sahibi: "Deprem 7.2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı"
İPA’dan çarpıcı rapor: İstanbul’da geçinmek her ay daha da zor! İşte megakentte yaşamanın bedeli