Yeniçağ Gazetesi'nden Fatih Ergin'in haberine göre; Kahramanmaraş Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan bir mühendis, yapılan bütün uyarılara rağmen 400 yataklı Necip Fazıl Hastanesi’nin fay hattının üzerine yapıldığını ve hastanenin inşa edildiği zeminin ise, bataklık bir alana olduğunu ifade etti.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin de hastane yapılırken bu konuda önemli uyarılar yaptığı belirtilirken, olası bir depremde Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nin ayakta kalmasının zor göründüğü de bizzat deprem ve yer bilimciler tarafından resmi olmasa da gayri resmi olarak ortaya koyulduğu ifade edildi.
Aynı tablonun Kahramanmaraş Pazarcık’ta da yaşandığı iddia edildi. Pazarcık’ta hastane arazisinin kazı işlemlerinde 1 metreden su çıktığı, Doğu Anadolu Fay Hattının Gölbaşı ile Türkoğlu segmenti arasındaki 89 km’lik alanda bulunan tüm yerleşim yerlerinin büyük tehlike altında olduğu ve Pazarcık devlet hastanesinin yer seçiminin de bataklık bölgesinde yapılmasının rant ile ilgili olduğu öne sürüldü.
https://www.birgun.net/haber/sehirhastanesininfayhattiuzerinekurulduguortayacikti270569
A Haber yalan habere doymuyor! Yıllar önce biten viyadüğü Erdoğan'a nasıl bağladılar?127 izlenme
Bunlar mı ılımlı? Şiddete ve infazlara başlayan Taliban, eğlence parklarını ve spor sahalarını ateşe veriyor!60 izlenme
‘200 milyon yıllık tabiat parkı yok olacak’192 izlenme
İşte rakamlarla Saray'ın giderleri!27 izlenme
Bu ifadeyi veren kadın tutuklandı: "Erkek polis göğüslerime dokundu ben o sırada altıma kaçırdım"18 izlenme
3600 Ek Göstergede Sona Gelindi Meslek Grubunda ki Milyonlarca Çalışanın Gözü Yarın ki Yapılacak Toplantıda32 izlenme
Şehir hastanelerinde yatak başı soygun!79 izlenme
RTE'nin her fırsatta mağduru oynadığı hapishane günlerinin nasıl olduğunu biliyor muydunuz ?1485 izlenme
İki yüzlülüğün bu kadarı ! İmamoğlu’na ‘yazıklar olsun’ Albayrak’a ‘helal olsun’
Suriyeliler fahiş kira fiyatları nedeniyle Türkiye'den kaçmaya başladı
Economist'ten çarpıcı yorum! İstanbul Arap başkenti gibi!
39 ülke, Çin yönetimine Uygurları serbest bırakması için mektup gönderdi, aralarında Türkiye yok!