Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, ‘Tamam’ tweetlerini kastederek, “Dezenformasyon konusunda şimdilik sadece uyarı yapıyoruz. Manipülasyon ön plana çıkarsa, sonuna kadar yapmamız gerekeni yapabilecek durumdayız” dedi.
Habertürk’ten Esra Nehir’e konuşan BTK başkanı, Facebook’un, şeffaflık ve bilgi paylaşımı konusunda Twitter’dan daha önde olduğunu belirterek, “Facebook atması gereken adımları attı, Twitter’a göre daha masum. Temsilcileriyle irtibat halindeyiz, yasalarımıza uyum sağlamaya çalışıyorlar. Twitter bilinçli şekilde kaçıyor. Bot (sanal) hesaplarla yönlendirmeye izin veriyor” dedi.
Erdoğan’ın sözlerinden sonra dünya gündeminin tepesine oturan ‘Tamam’ etiketi ve kampanyasına dair de konuşan Sayan, şöyle devam etti: “Ciddi anlamda profesyonel bir manipülasyona işaret ediyor. Engelleme teknik olarak yapabileceğimiz bir şey ama biz bununla ön planda olmak istemiyoruz. Bizden böyle bir reaksiyon almak için yapıyorlar, ‘Engelleriz’ lafını duymak istiyorlar. Dezenformasyon konusunda şimdilik sadece uyarı yapıyoruz. Seçim süreçlerinin işletilmesinden YSK sorumlu. YSK buna karar verirse biz de teknik olarak uygularız. Bize görev düşerse, manipülasyon ön plana çıkarsa, sonuna kadar yapmamız gerekeni yapabilecek durumdayız.”
BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nde 7/24 teyakkuzda olduklarını anlatan BTK başkanı, seçim gecesi tedbirleri iki katına çıkaracaklarını da söyledi. Bu doğrultuda GSM operatörlerine de talimat verdiklerini belirten Sayan, GSM operatörlerinin de normal dönemin en az iki katı önlem alacaklarını dile getirdi.
http://www.diken.com.tr/btktamamkampanyasiniisaretettimanipulasyononplanacikarsagerekeniyapariz/
Erbaş’ın kızı FETÖ’yü övgü yağmuruna tutmuş34 izlenme
CHP'li Murat Bakan: "Sınırdan her gün en az 300 Afganlı kaçak giriyor"34 izlenme
Örtülü faiz artışı yetmedi! Dolar durdurulamıyor!73 izlenme
Trabzon Of'taki bu röportajlar büyük sonucun ayak sesleri olabilir! 'Ben yıllardan beri MHP’ye verdim. Ama yanlışları gördüğüm için gittim CHP’ye üye oldum. Bundan sonra oyum CHP’nindir'62 izlenme
Deprem bölgesindeki ihaleler yandaş isimlere gitti: Milyarlarca liralık ihaleler aldılar37 izlenme
Kilo fiyatı düştü tezgâh önünde kuyruk oluştu39 izlenme
UKOME'den geçmişti: Taksi kararı yargıya taşınıyor37 izlenme
Tüketici derneğinden zam tepkisi: "Çay kaşığıyla verdiniz, kepçeyle geri alıyorsunuz"49 izlenme