Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, ‘Tamam’ tweetlerini kastederek, “Dezenformasyon konusunda şimdilik sadece uyarı yapıyoruz. Manipülasyon ön plana çıkarsa, sonuna kadar yapmamız gerekeni yapabilecek durumdayız” dedi.
Habertürk’ten Esra Nehir’e konuşan BTK başkanı, Facebook’un, şeffaflık ve bilgi paylaşımı konusunda Twitter’dan daha önde olduğunu belirterek, “Facebook atması gereken adımları attı, Twitter’a göre daha masum. Temsilcileriyle irtibat halindeyiz, yasalarımıza uyum sağlamaya çalışıyorlar. Twitter bilinçli şekilde kaçıyor. Bot (sanal) hesaplarla yönlendirmeye izin veriyor” dedi.
Erdoğan’ın sözlerinden sonra dünya gündeminin tepesine oturan ‘Tamam’ etiketi ve kampanyasına dair de konuşan Sayan, şöyle devam etti: “Ciddi anlamda profesyonel bir manipülasyona işaret ediyor. Engelleme teknik olarak yapabileceğimiz bir şey ama biz bununla ön planda olmak istemiyoruz. Bizden böyle bir reaksiyon almak için yapıyorlar, ‘Engelleriz’ lafını duymak istiyorlar. Dezenformasyon konusunda şimdilik sadece uyarı yapıyoruz. Seçim süreçlerinin işletilmesinden YSK sorumlu. YSK buna karar verirse biz de teknik olarak uygularız. Bize görev düşerse, manipülasyon ön plana çıkarsa, sonuna kadar yapmamız gerekeni yapabilecek durumdayız.”
BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nde 7/24 teyakkuzda olduklarını anlatan BTK başkanı, seçim gecesi tedbirleri iki katına çıkaracaklarını da söyledi. Bu doğrultuda GSM operatörlerine de talimat verdiklerini belirten Sayan, GSM operatörlerinin de normal dönemin en az iki katı önlem alacaklarını dile getirdi.
http://www.diken.com.tr/btktamamkampanyasiniisaretettimanipulasyononplanacikarsagerekeniyapariz/
AKP'den bir teğmenler açıklaması daha: "Disiplinsizlik doğru olmamıştır araştırılması gerekir"22 izlenme
Vatandaşın döviz sevgisi bitmiyor!163 izlenme
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi para saçmış! Harcamanın beşte biri yabancı danışmanlara!148 izlenme
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: "Kocamın dövdürdüğü gazetecilerden özür dilerim"37 izlenme
Sur katilinin babasının ifadesi ortaya çıktı! "İmanlı biriydi namazını da kılıyordu"22 izlenme
AKP’li vekilden FETÖ itirafı! 'Amerika'ya ziyarete gittim. Gerek siyasette, gerek ticarette, gerekse bürokraside yükselme o yolla oluyordu'47 izlenme
AKP’nin temayül yoklamasında yumruklar konuştu, partililer birbirine girdi!37 izlenme
Yeni Akit yazarı Boğaziçili öğretim üyelerini FETÖ’nün kumpaslarıyla tehdit etti!51 izlenme