Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan Sedat Peker, kendisiyle bağlantılı olduğu belirtilen 'Deli Çavuş' isimli Twitter hesabından 75 tweet paylaştı.
Peker, "Ailem, oğlum ve şirketiyle ilgili kim ne biliyorsa 1 hafta süre; bir tek şey çıkarsa 1 dakika görev yapan şerefsizdir" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yeni iddialarda bulundu. Peker, "Zehra Taşkesenlioğlu mahkemeye boşanma dilekçesi verince bu dilekçeyi ilk olarak neden sana yolladı? Ve sen rektör Ünsal Ban’ı bir arkadaşı vasıtasıyla kibar yollu olarak neden tehdit ettirdin?" diye sordu.
Sedat Peker, 16 yıl boyunca Bank Asya yöneticiliği yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından SPK Başkanlığına getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun ise sermaye arttırımı yapmak isteyen iş adamlarından aldığı rüşvetlerle 180 milyon dolar sermaye yaptığını iddia etti.
Peker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu’nun da ‘Demir Yumruk’ operasyonunda tutuklanan Hüseyin Eryılmaz’la Ankara’da bir AVM’de buluşup ‘devletten çaldıklarını bölüştüklerini’ iddia etti.
“İCRAATIN BAŞI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A SORUYORUM”
Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, söz konusu iddiaların ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Uğuroğlu, iddiaların Süleyman Soylu’yu aştığını belirtekre Erdoğan’a 3 soru yöneltti.
Uğuroğlu'nun paylaşımı şu şekilde:
“İcraatın başı Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorum; Sedat Peker'in iddiaları doğru mu? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Danışmanın Serkan Taranoğlu, SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu görevlerinden alınacak mı? Soruşturma açılacak mı?”
Yeniçağ
Başhekim'den hemşireye skandal ceza! 500 kere 'ben salağım' yazdırdı!76 izlenme
'Devletin kasasından 1 kuruş çıkmadı' dedi: 2 milyar TL ödenecek!65 izlenme
‘Vicdanımın sesini dinledim’ diyerek AKP’den istifa etti!56 izlenme
İBB Sözcüsü Murat Ongun, Demet Akalın’ı rezil etti!127 izlenme
Müftü yardımcısı ‘Atatürk, cumhuriyeti seçti’ dediği için açığa alındı!246 izlenme
DEM Parti duyurdu, Öcalan'a villa hazırlanıyor24 izlenme
Depremzedenin çadırını ve konservesini "Büyütülecek bir hadise değil" diyerek satmıştı! Kızılay Başkanı Kerem Kınık unutulmadı41 izlenme
Zonguldak Valisi CHP'lilere nefret kustu! "Ne uyarıdan, ne ikazdan, ne de insanlıktan anlıyorsunuz"33 izlenme
Mehmet Murat Çalık için 'hayati tehlike' uyarısı: Anjiyo oldu, yoğun bakıma alındı
Peker'in danışmanından büyük iddia: Erdoğan Karadağ'da kalbinden rahatsızlandı
İnsanlar göz göre göre öldü yetkili bir kişi istifa etmedi
Şeriat yanlısı 'Tebliğciler' mekânlara musallat olmaya devam ediyor! Bu kez de pavyona girdiler!