İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 14 bin 200 konuttan oluşan 5 bin 500 binanın tamamen yıkıldığı belirtildi.
Hamas’a bağlı hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in saldırılarında meydana gelen hasara ilişkin bilgi verdi.
Maruf, saldırılarda 14 bin 200 konuttan oluşan 5 bin 500 binanın tamamen yıkıldığını, 62 kamu binası ile 133 bin 370 konutun kısmi hasar gördüğünü ve bunlardan 10 bin 127’sinin oturulamayacak durumda olduğunu kaydetti.
Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada da İsrail’in eğitim kurumlarına yönelik saldırıları nedeniyle 160 okulun zarar gördüğü, bunlardan 19’unun hizmet dışı kaldığı aktarıldı.

KAÇ CAN KAYBI VAR?
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin elKassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.
Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazzeİsrail sınırındaki Beyt HanunErez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.
Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 306’sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 4 bin 137 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.
Bakanlık hayatını kaybedenler arasında 1661 çocuk ve 908 kadın olduğunu; yaralananlar arasında ise 4 bin 232 çocuk, 3 bin 411 de kadının bulunduğunu aktardı.
Bakanlık açıklamasında 720’si çocuk olmak üzere 1400 kişinin enkaz altında olduğuna dair ihbar aldıklarını ifade ederek 42 sağlık görevlisinin de saldırılarda öldüğünü ifade etti.
Sözcü
Milyonlarca liralık projede binlerce ağaç sulanmadığı için kurudu!57 izlenme
EYT ve emekli zammına kırmızı ışık: AKP kapıları kapattı24 izlenme
Meclis'te tekme yumruk havada uçuştu: Bir vekil hastaneye kaldırıldı39 izlenme
Katledilen üniversiteli motokurye Ata’nın annesi: "O caninin babası da cinayetten dolayı 10 yıldır Buca Cezaevi’nde yatıyor. Babası da cezalandırılmalı, çünkü azmettiricisi o"31 izlenme
A Haber bu kez fena şaşırdı! CHP'li vekil Mahmut Tanal'ın kanun teklifini 'müjde niteliğinde düzenleme' diye duyurdu!87 izlenme
Yeni Merkez Bankası Başkanı ilk iş bakın ne yaptı!69 izlenme
Ülke Türklerin elinden alınıyor: Türkler tıp ve diş hekimliği fakültelerindeki uzmanlık bölümlerine 65 puanla girerken yabancılar 45 puanla giriyor48 izlenme
Basın İlan Kurumu'nun kestiği cezaların yüzde 88’i muhalif gazetelere!63 izlenme
Özgür Demirtaş’ın 1 yıl önceki sözleri gerçekleşti
Sedat Peker'in kiminle akraba olduğunu öğrenenler şoke oldu: AKP ile Peker arasında arabuluculuk yapıyor...
Kamuya iş yapan 40 bin müteahhit feryat etti: "Bu zamlara dayanmak mümkün değil batıyoruz!"
En yakın rakip Sudan! Türkiye yıllık enflasyonda Afrika ülkelerinin hepsini solladı