Seçim yaklaştı. İktidar ve muhalefette rekabet iyice kızıştı. AKP’li milletvekillerinin hazırladığı yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ilgili yasa teklifinin arka planından CHP’li belediyelerin gelirlerine yeni tırpan çıktı. Enerji Bakanlığı imar planı yapılmak şartıyla deniz, göl ve barajların üzerine güneş ve rüzgar elektrik santralleri kurulmasının önünü açan bir yasa teklifi taslağı hazırladı. Taslak AKP’li vekiller tarafından yasa teklifine dönüştürülürken sürpriz bir şekilde ‘imar planı’ şartı metinden çıkarıldı. İmar planı olduğunda deniz, göl ve barajlara yapılacak santraller için belediyelerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığından imar izni alınması gerekiyor.
CİDDİ GELİR KAYBI OLACAK
Ancak imar şartının kaldırılmasıyla hem muhalif belediyelerin gelir kapısı kapatıldı hem de Çevre Bakanlığından gelebilecek çevreyle ilgili olası hassasiyetlerin önü kesildi. İmar şartının kaldırılması nedeniyle belediyelerle birlikte, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin gibi iller olmak üzere göl ve barajları da işleten belediyelere ait su ve kanalizasyon şirketlerinin ciddi gelir kaybına uğrayacağı belirtiliyor.
Sözcü
Ekonomide tehlike çanları! Konkordato ve iflas sayısı artıyor!91 izlenme
Deprem sonrası sosyal medya kapatıldı: İşte en iyi ücretsiz VPN uygulamaları59 izlenme
CHP Antalya vekili Cavit Arı 'Yangın kontrol altına alınmadı. Helikopter yok, müdahale eden yok, uçak yok. Evler göz göre göre yanıyor!'54 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun geri çektiği başvuru Özgür Özel adına tekrar yapıldı18 izlenme
Süleyman Soylu sel bölgesinde vatandaşı azarladı! “Çekmeyin şunu ya. Ne kadar çekmeyi seviyorsunuz”50 izlenme
Fatih Portakal, Bakan Pakdemirli’ye sordu: FETÖ’den tutuklu ağabeyiniz kime oy verecek?348 izlenme
Konya’da çiftçilik yapan Ziraat Mühendisi Özgür Mutluer: “Bugün bu ülkede komisyonculardan başlayarak, halcilere oradan da market ve pazarlara ulaşan büyük bir gıda çetesi var”37 izlenme
Pompa hazineye çalıştı25 izlenme